Holocaust-formidling hedres med Sveriges viktigste stipend

Voksenåsens programsjef Anna Florén hedres for sitt arbeid med å minnes nazismens ofre i Norge.
Foto: Skjemdump/YouTube
Programsjef ved Voksenåsen, Anna Florén, hedres for sitt arbeid med å minnes nazismens ofre i Norge.
55Shares

Micael Bindefelds stiftelse til Förintelsens minne gir i år et stipend på 650.000 kroner, og dette er første gang det prestisjetunge stipendet går til et prosjekt i Norge, skriver kulturplot.no.

2022- stipendet fra Micael Bindefelds stiftelse till Förintelsens minne tildeles, programsjef Anna Florén ved Voksenåsen for sitt initiativ med undervisning og studieturer til Holocaust-minnesteder i Norge.

Stipendet blir delt ut av Sveriges utenriksminister Ann Linde på Dramaten i Stockholm på Holocaustdagen 27. januar med blant annet næringsminister Jan Christian Vestre og det svenske kronprinsparet til stede.

Stipendet skal gå til å gjennomføre studiereiser i konseptet hågkomstresor, eller minnesreiser for svenske ungdommer. Ut fra minnesteder i Oslo og omegn for nazismens ofre, skal Voksenåsen arrangere og undervise om Holocaust, demokrati, og historiebruk.

– Prosjektet er med på å gjøre de norske jødenes skjebne til en del av den svenske fortellingen om Holocaust, sier Florén til kulturplot.no.