– Ekstremismen vil vokse

Under en sikkerhetskonferanse i Sverige ga PST-sjef Benedicte Bjørnland uttrykk for at hun er bekymret for hva økende innvandring vil føre til
Foto: Politiets Sikkerhetstjeneste
PST-sjef Benedicte Bjørnland frykter at innvandring fra muslimske land vil føre til at ekstremismen vil vokse.

– En sterkt økende innvandring, særlig fra muslimske land, kan også medføre andre utfordringer på sikt. Når det kommer et høyt antall asylsøkere til lokalsamfunn, kan dette få uheldige konsekvenser, sa Bjørnland på en pressekonferanse i Sverige, ifølge TV 2.

Under konferansen i Sverige kalt Rikskonferansen Folk och Försvar var også var også vår egen PST-sjef tilstede. I lys av overgrepssakene som hadde skjedd i Stockholm, var mye av fokuset på nettopp dette.

Kulturelle motsetninger og parallele miljøer
Konsekvensene Bjørnland sikter til, er kulturelle motsetninger mellom innvandrere og befolkningen ellers.

– Man kan ikke ta for gitt at nye befolkningsgrupper automatisk tilpasser seg normer og regler i det norske samfunnet. Nye befolkningsgrupper er heller ikke homogene, og de kan ta med seg etniske eller religiøse motsetninger fra sine hjemland, sier Bjørnland.

Hun mener at disse motsetningene, parallelle miljøer, vil føre til at ekstremismen vil vokse.

– Hvis man på sikt får fremvekst av parallelle samfunn, radikalisering og ekstremistmiljøer, så har vi utfordringer som sikkerhetstjeneste.

Lenken til pressebildet