Hjem Nyheter Nytt UDI-sjef: – Flyktningavtale kan øke asyltilstrømmingen

UDI-sjef: – Flyktningavtale kan øke asyltilstrømmingen

 
Foto: Claudio Castello
Mens en avtale mellom EU og Tyrkia kan redusere asyltilstrømmingen til Europa, kan resultatet for Norge bli motsatt, tror UDI-sjef Frode Forfang (bildet).
0Shares

– Vi får færre flyktninger til Europa, men det kan bli flere til Norge hvis skandinaviske grensekontroller tas ned, sier direktør Frode Forfang i Utlendingsdirektoratet (UDI) til Dagens Næringsliv.

Han ønsker ikke å gå inn på antall flyktninger som kan komme til Norge ved en avtale mellom EU og Tyrkia.

– Gitt at EU blir enig, og her er det store interne motsetninger, står det mye på spill i Europa i forhold til Tyrkia. Det er vanskelig å si hva den totale effekten blir for Norge, men vi må være forberedt på store svingninger i antall over tid, sier Forfang.

Usikker om antallet
Han understreker at anslagene fortsatt er høyst usikre og at utlendingsforvaltningen fremdeles planlegger for at antallet ankomster vil ligge i intervallet 10.000 til 60.000. 

– Hvis du spør meg hva som er mest sannsynlig ut ifra virkelighetsbildet i øyeblikket, så blir tallet vesentlig lavere enn det, uttalte Forfang da han gjestet Politisk kvarter på NRK onsdag morgen.

Sålangt i år har det kommet 806 asylsøkere til Norge, hvor størsteparten har vært syrere og afghanere. Tirsdag utvidet den norske regjeringen den midlertidige grensekontrollen med nye fire uker, til 13. april.