Stopp okkupasjonen av Kashmir

Spenningen mellom den muslimske befolkningen i Kashmir og den hindudominerte indiske regjeringen har vært spent i mange år.
Foto: Shipjustgotreal
–Rødt krever at Norge må få slutt på Indias okkupasjon av Kashmir.

Rødts landsstyremøtet i helgen vedtok å anerkjenne Kashmirs rett til selvbestemmelse. Nå krever partiet at Norge må legge press på India for å få slutt på den militære okkupasjonen og volden mot Kasmir, skriver partiet i en pressemelding.

Partiet begrunner dette med at India og Pakistan har vært i konflikt med hverandre siden uavhengigheten fra det britiske koloniveldet i 1947.

– Kashmir er i dag et av de mest militariserte områdene i verden. I den militariserte sonen styres livene og friheten til befolkningen gjennom drakoniske lover, noe som innebærer vilkårlig og overdreven bruk av forvaring, arrestasjon, ransakelser, beslaglegging og bruk av dødelig makt, sier Torill Frøise, landsstyrerepresentat fra Rødt Hordaland.

Ulovlig portforbud og ingen ytringsfrihet
Både Frøise og partiet mener det er ulovlig portforbud og at innbyggerne ikke har reell ytringsfrihet. Alle former for kommunikasjon, inkludert fasttelefoner, mobil og internett har blitt stoppet. Rødt sier indiske væpnede styrker angriper ambulanser og sykehus, og at dette fører til at medisinske tjenester ikke kan utføres. 

Ifølge partiet lukker verdenssamfunnet øynene til tross for at situasjonen i Kashmir er akutt og forverres i en alarmerende hastighet. 

Utrop har foreløpig ikke lyktes med å få lsvar fra den indiske ambassaden på dennne saken, hverken på telefon eller mail.