Årets åpenhetspris til UDI-direktør

 
Foto: Udi
Frode Forfang, direktør i Utlendingsdirektoratet (bildet), er tildelt Kommunikasjonsforeningens Åpenhetspris for 2016.
0Shares

Bakgrunnen er åpenheten om UDIs arbeid under flyktningestrømmen i fjor høst, melder nettstedet kampanje.com.

– Frode Forfang vektla en tydelig, åpen og tilgjengelig kommunikasjon under håndteringen av flyktningesituasjonen. Ikke minst gjaldt det en kritisk egenevalueringsrapport hvor mange interne stemmer kom til orde og hvor offentligheten også fikk et usminket innblikk i hva UDI ikke hadde lykkes med, sier årets juryleder Hege Turnes til kampanje.com.

Og det var denne åpenheten som overbeviste juryen om at Forfang var en verdig vinner til prisen.

– Jeg synes det er spesielt hyggelig å få nettopp en slik pris. Jeg har bakgrunn som informasjonssjef i UDI, og har sett betydningen av åpenhet også fra det perspektivet, sier Frode Forfang.

– Viktig å vise frem sitt oppdrag
Utdelingen skjedde under gårsdagens arrangement i Ålesund i regi av Kommunikasjonsforeningens Høstseminar. Kommunikasjonsdirektør i UDI, Ingeborg Grimsmo, tok imot prisen på vegne av Forfang som ikke selv kunne være tilstede.

Forfang understreker at det er viktig for et forvaltningsorgan som UDI å vise hva som er samfunnsoppdraget deres, hva de gjør og hvorfor de handler som de gjør – særlig under vanskelige situasjoner som i fjor høst.

– Offentligheten har et krav på innsyn i hvordan et forvaltningsorgan fungerer, også det som ikke fungerer. Derfor er det viktig at vi, for å opprettholde troverdighet og tillit, er åpne om det meste, sier Forfang til kampanje.com.

FAKTA

Åpenhetsprisen er en pris som utdeles årlig av Kommunikasjonsforeningen og går til en organisasjon, institusjon, bedrift eller enkeltperson som har bidratt til å synliggjøre og fremme åpenhet og innsyn.