SIAN-leder tiltalt for vold og skadeverk

ISLAMFIENDTLIG: Lars Thorsen er leder av den islamfiendtlige organisasjonen SIAN. På t-skjorten hans står det "Muhammed was a terrorist" (Muhammed var en terrorist).
Foto: SIAN
Politimesteren i Oslo har tiltalt SIAN-leder Lars Thorsen, for vold, krenkelse og skadeverk
79Shares

Ifølge tiltalen skal lederen av Stopp Islamiseringen Av Norge (SIAN) ha skadet tre mennesker denne våren ved å ha sprayet dem i ansiktet med en rød forsvarsspray.

Dagbladet omtalte saken først, og skriver at volden skal ha skjedd på forskjellige steder i Oslo.

SIAN-lederen er også tiltalt for skadeverk: Larsen skal ha hengt opp et banner med skriften «OSLO JIHADSENTER» på Iman Aktivitetssenter i Oslo. Banneret var festet med bolter som påførte bygningen skader.  Å reparere skadene er beregnet å koste om lag 16.500 kroner.

Han er også tiltalt for å ha sprayet en rød spray på klærne til en mann, og ødelagt klær for cirka 9.000 kroner.

– Min klient nekter straffskyld etter denne tiltalen. Som leder for SIAN kjemper han for ytringsfrihet, og vil forsvare den med alle midler, sier Thorsens forsvarer, advokat John Christian Elden til Dagbladet.

Flere konsekvenser for SIAN

Dette er ikke første gangen en SIAN-aktivist har blitt tiltalt for grov kroppskrenkelse etter å ha brukt rød forsvarsspray.

I juni ble en annen SIAN-aktivist dømt til 120 dager ubetinget fengsel for grov kroppskrenkelse etter å ha sprayet en sikkerhetsvakt i ansiktet med rød forsvarsspray. Sikkerhetsvakten forsøkte å slukke flammene som oppstod da SIAN-aktivistene tente på to koranbøker utenfor Rådhuset i Oslo.

Skjermdump fra SIANs egen video som nå brukes mot ham i trafikklovbrudd-saken. Kollasj: Filter Nyheter.

Thorsen har også tidligere fått konsekvenser i forbindelse med koranbrenning. I april mistet han lappen da han brant koranen i en bil og deretter kjørte på en måte som satte fotgjengere i fare.

«Det oppstod fare for skade på de minst fire personene som løp noen meter bak bilen», heter det i beslutningen om midlertidig tilbakekall av førerrett og beslag av førerkort.

– Jeg kan bekrefte at statsmaktens illegitime krigføring mot patrioter har krysset den røde linje. Derav vår lovlige respons på deres ulovligheter. Vi opplever nå tyranniske maktovergrep på linje med det man ser mot dissidenter i Australia, New Zealand, Tyskland og Canada med flere, skrev Thorsen i en tekstmelding til Filter Nyheter da de skrev om hendelsen.