Sophie Elise støtter statsløse Mahad (30)

 
Foto: Arbeiderpartiet
I sitt seneste blogginnlegg, Nå er det faen meg nok!, raser bloggkjendisen mot politikken til innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug.
0Shares

I blogginnlegget tordner Sophie Elise (bildet) mot Listhaug etter at det ble kjent at bioingeniør Mahad Adib Mahamud som har bodd i Norge i 17 år, nå sendes ut, slik TV2 har omtalt.

– Sylvi har besluttet at det skal bli lagt inn flere millioner ekstra kroner til UDI hvert år for å ettersøke om hvem som kan ha løyet på søknadene sine i fortiden. Hallo i fuckings luken. Nå har enda en av så veldig mange som faktisk bidrar til dette landet mistet sin rettighet her. Er det noe jeg kan gjøre? Kan jeg seriøst gjøre noe? For jeg har veldig lyst, skriver Sophie Elise.

Statsborgerskap er ikke en premie
UDI påstår ifølge TV2 at bioingeniøren Mahamud løy seg til norsk statsborgerskap da han kom til Norge som 14-årig enslig mindreårig asylsøker, og han har derfor fått inndratt statsborgerskapet sitt.

Ifølge TV2 har også UDI fått beholde de rundt 200 stillingene de fikk under asylkrisen, mot klare føringer fra Listhaug om at de skal gå igjennom gamle saker for å avdekke personer som løy om sin identitet da de søkte asyl.

Frps innvandringspolitiske talsperson, Mazyar Keshvari, sier til Dagbladet at dette ikke handler om Sylvi, og at man må slutte å trekke fram prakteksemplene i slike saker.

– Vi kan ikke sette lover og regler basert på en popularitetstest. Å premiere folk med statsborgerskap fordi de er hyggelige og snille, blir helt feil, mener Keshvari. En håndhevelse av loven fordi noen oppfører seg eksemplarisk i det norske samfunn, er ikke veien å gå. Mener alle de som har hevet seg på denne saken at det skal innføres amnesti for alle som har vært her en viss stund og har visse yrker? Isåfall må de foreslå det

SV-representant: – Idiotisk
Også på Stortinget vekker saken til Mahamud kraftige reaksjoner. SV-representant Snorre Valen karakteriserer saken som “idiotisk”.

– Dette er en så idiotisk sak at det er vanskelig å skjønne at det er sant. Frp og Høyre driver rein posering, og ødelegger integrering og folks liv for å statuere et eller annet latterlig eksempel om å være «streng», skriver Valen på Facebook.

Generalsekretær Thorbjørn Jagland i Europarådet mener på sin side at norske myndigheter ikke kan frata noen statsborgerskapet, dersom det betyr at personen blir statsløs.

– Det er bedrøvelig å se at norske myndigheter turer fram til tross for disse fundamentale forpliktelsene, sier Jagland til VGNett.