– Forsøpler det politiske ordskiftet

 
Foto: Pressebilde Antirasistisk Senter
– Leder for Antirasistisk senter, Rune Berglund Steen, er i harnisk etter Frp-politikeren Kristin Brataas sitt utspill om miljøbyrådet Lan Marie Nguyen Berg, som han karakteriserer som grovt og rasistisk.
0Shares

«Jeg blir så inni granskauen forbanne på dette fittetryne av en vietnamesermegge. Send henne og hennes likesinnende til Vietnam eller Nord-Korea hvor denne kommunistiske diktatoriske sekten passer inn!!!.»

Slik uttalte studieleder i Nordre Aker FrP, Kristin Brataas, seg på sin Facebook-profil om miljøbyråden (se faksimile).

 
Foto : Skjermdump/Facebook

Facebook-posten, som ble beordret fjernet av leder i Oslo Frp, Aina Stenersen, uttrykte uenighet i byrådens vedtak om kjørerestriksjoner for dieselbiler, som tok til i Oslo fra og med tirsdag denne uken.

Kaller utspillet en “ikke-sak”
Til Dagsavisen svarte hun uapologetisk på om dette kunne opptattes som rasistisk:

– Dette er en ikke-sak. Dette er trønderske banneord, og er en typisk trøndersk måte å uttale seg på. Jeg kan ikke skjønne hvorfor noen skal oppfatte dette som rasistisk. Jeg har en søster som er halvt filipinsk, så noe rasisme fra meg er det ikke snakk om, er synet fra Brataas på saken.

– Forsøplende utspill
Leder for Antirasistisk senter, Rune Berglund Steen, er på sin side lite imponert over forklaringen.

– Så, det er det vi kaller rasisme nå, “trønderske banneord”? Jeg tror ikke hun kan skyve dialekten foran seg her. Det er vel heller det mest patetiske forsøk på en unnamanøver jeg har sett på en stund, sier han til utrop.no.

Han mener slike uttalelser forsøpler den politiske debatten.

– Uttalelser som dette forsøpler det politiske ordskiftet. Det er positivt at lederen i Oslo FrP reagerte raskt. Jeg vil håpe at folk som uttaler seg så åpenlyst rasistisk, ikke kan ha noen framtid i FrP. Når det er sagt – hvis dette er hvordan Brataas evner å uttrykke seg, er det vel lite som tyder på at hun har noe særlig politisk potensiale uansett.

Lettere med “drittslenging” mot minoritetspolitikere
Videre blir han både oppgitt og forbannet over folk som har så lite respekt for meningsmotstandere.

– Som minoritetspolitiker virker det som om det ikke er noen grenser for hvor mye dritt man skal bli møtt med. Jeg har etter hvert lest om så mange løsmunnede lokalpolitikere at jeg simpelthen begynner å bli lei av at folk ikke kan holde kjeft hvis de ikke har noe bedre å komme med, sier Steen oppgitt.

Siterer Rousseau
Tenker du det gir en riktig signal at Aina Stenersen tok selv avstand fra uttalelsene til sin partifelle?

– Selvsagt er det positivt at Stenersen var rask til å ta affære, men det skulle bare mangle. Det blir raskt litt feil å gi uhemmet skryt til FrP-politikere for å ta avstand fra rasisme, for det bør jo være en selvfølge.

Han legger til:

– Uttalelsen mot byråden var stygg. Verken politikere eller andre bør noen gang møtes med slikt. For å sitere Rousseau: Fornærmelser er argumentet til dem som ikke har noen argumenter. Rasistiske fornærmelser er enda noen hakk lavere på listen over hvordan man best kan uttrykke sin uenighet.