Uthengt med falske nakenbilder på “Mannegruppa Ottar”

Nettmanipulasjon: såkalte nett-troll som hetser og mobber på internett har personlighetsforsyrrelser som gjør at de føler glede av å skade andre, går det frem i en ny studie.
Foto: Claudio Castello
Grove nakenbilder har blitt koblet til Malika Bayan på Mannegruppa Ottar. Nå varsler advokaten hennes rettslige skritt mot dem som har delt bildene.
0Shares

Bayan ble kjent for hele Norge etter rettssaken mot frisøren Merete Hodne, som nektet å ha henne i frisørsalongen sin fordi hun så på hijab som et «totalitært symbol».

Ifølge VGNett har grove nakenbilder har blitt koblet til Bayans navn – og hyppig delt på den lukkede Facebook-gruppen. Men Bayan hevder hardnakket at det ikke er hun som er avbildet – og reagerer svært kraftig på hetsen.

Bayan (bildefaksimilen) kaller det hun har opplevd de siste dagene for grov mobbing og netthets på sitt aller verste. 

 
Foto : Skjermdump/vg.no

– Folk klarer ikke å se at det ikke er meg. De stiller ingen spørsmål ved det som legges ut. Jeg har en jobb og en sønn. Jeg er en god mor. Dette er ikke greit, det går utover livet mitt, sier hun.

Vurderer politianmeldelse
Bayans advokat, Sulman Hussain, sier til VGNett at de fortløpende vurderer politianmeldelse, og at det også vil bli rettet krav om sivil sak der de vil be om oppreisning for ærekrenkende ytringer mot de som har delt eller lagt ut disse bildene.

Talsperson for “Mannegruppa Ottar”, Kay Erikssen, sier saken er uheldig både for dem og henne, men at saken ikke har noe med gruppen å gjøre.

– De som har gjort det må stå for det selv, sier han.

Erikssen sier de har regler for persontrakassering og nakenhet, og vedgår at at flere regler har blitt brutt i dette tilfellet.

– Bildene har blitt fjernet, og vi kommer til å kaste ut medlemmene som har lagt ut bildene.