Historisk rapport;

Manglende mangfold i eiendomsbransjen

– Eiendomsbransjen må styrke bredden i hvem vi er for å bedre kunne representere samfunnet og svare på framtidens utfordringer og behov, sier Norsk Eiendoms Tone Tellevik Dahl.
Foto: Pressebilde
Består eiendomsbransjen av hvite mannlige økonomer som bor i enebolig og er glad i bil? Ja, viser ny undersøkelse.
26Shares

Under Arendalsuka presenterte Norsk Eiendom den første mangfoldsundersøkelsen gjort av eiendomsbransjen. Konklusjonen er: bransjen trenger mer mangfold.

Foran et stort og interessert publikum i solfylte Arendal, presenterte Norsk Eiendom og Gro Sandkjær Hanssen fra NIBR/OsloMet resultatene av den nye mangfoldundersøkelsen.

Norsk Eiendom ba NIBR/OsloMet om å gjennomføre en undersøkelse med målsetting om å kartlegge status for mangfold i eiendomsbransjen. De største offentlige eiendomsaktørene, Statsbygg og Oslobygg, har også deltatt i undersøkelsen.

– Eiendomsbransjen må styrke bredden i hvem vi er for å bedre kunne representere samfunnet og svare på framtidens utfordringer og behov. Dette handler ikke om moral, men om å sikre konkurransedyktighet. Samfunnet blir mer og mer opptatt hvordan byer og tettsteder skal utvikles, og mangfold vil bli avgjørende for å finne de beste løsningene, sier direktør Tone Tellevik Dahl til Norsk Eiendom.

Få kvinner og flerkulturelle

Et av funnene er at det er for få kvinner i eiendom. 7 av 10 ledere er menn, mens tallene er noe bedre i offentlig sektor.

I bransjen er det også lite flerkulturelt preg. Eiendomsutviklere er som oftest menn i alderen 35-55, og norskfødte med norske foreldre.

– Antallet som oppgir at foreldre er født utenfor Norge ligger litt under landsgjennomsnittet, men siden dominansen av respondentene kommer fra Oslo og Viken, hvor andelen i befolkningen er dobbelt så høy, så må vi kunne si at vi ikke speiler de stedene der vi bygger for, viser forskningen.