Osame Sahraoui tilgir rasistisk hatmelding

STJERNESKUDD: Norsk-marokkanske Osame Sahraoui er angrepspiller i Vålerenga og har scoret en rekke mål denne sesongen.
Foto: Vålerenga Idrettsforening
"Forbanna flyktning, få deg til helvete hjem" skrev en forbanna Lillestrøm-supporter til Vålerenga-spiller Osame Saharoaui. Så kom beklagelsen.
280Shares

Sahraoui scoret to av tre mål mot Lillestrøm(LSK) på søndag og sikret dermed 3-1-seier til Vålerenga.

Etter å ha scoret siste mål, stilte han seg opp foran Lillestrøm-fansen og jublet.

Denne opptredenen gjorde flere LSK-fans sure. Noen kastet gjenstander fra tribunen, andre skrev rasende Twitter-meldinger til Sahraoui.

En av dem lød slik:

“Så feirer du der du gjør. Forbanna flyktning, få deg til helvete hjem.” 

Sahraoui har ikke flyktningbakgrunn, men har bakgrunn fra Marokko.

Meldingen ble fanget opp av Instagram-kontoen Rasisme i Norge (@rasisme_i_norge), som viderepubliserte den med følgende oppfordring:

“Vedkommende som har skrevet dette bør få konsekvenser for sin kommentar, enten det er anmeldelse eller annen reaksjon fra myndighetene”

“Du er en fantastisk person”

I ettertid beklaget avsenderen meldingen på Twitter:

“Var en tweet fra min side i går som var langt over alle streker som er mulig å komme: er også fullstendig klar over at det samtidig er utilgivelig  og selv er jeg langt ifra noen rasist. Kostet meg jobb, venner, men det er fortjent: Unnskyld til @OsameSahraoui.”

LSK-supporteren understreker at Sahraoui er en fantastisk person.

“Samtidig utrolig flaut og [email protected] du er en fantastisk spiller/person og jeg hadde selvsagt ingen rett til å ytre noe så forferdelig. Aner ikke hvor det kom i fra. Igjen unnskyld.”

Saharoui valgte kjapt å tilgi:

“Hvem er jeg som ikke kan tilgi..? Glemt er allerede tilgitt… <3. Er utrolig glad for at du beklager og takk for at du er så modig og deler historien din. Håper det gå bra med deg, og at alt ordner seg til slutt.”, skriver fotballspilleren på Twitter.