Fotballdommer kalte ung fotballspiller for «apekatt»

En fotballdommer kalte en fotballspiller for "apekatt".
Foto: Wikimedia Commons
Dommeren beklager ordbruken og sier selv at det ikke var rasistisk motivert.
51Shares

En fotballdommer erkjenner å ha kalt en spiller «apekatt» under en fotballkamp i Oslo-området. Fotballkampen var en G19-kamp, altså var spillerne 18 og 19 år gamle.

«Ifølge assistentdommeren ble han oppsøkt av spilleren ved kampslutt, hvor spilleren skal ha tiltalt assistentdommeren og trioen som «noen partiske dommerjævler».» skriver daglig leder i Oslo fotballkrets, Tore Jarl Bråteng, til VG.

Bråteng skriver til VG, som først omtalte saken, at han ikke taler på vegne av kretsen, men gjengir det som er blitt fortalt av den aktuelle dommeren.

Konflikt mellom spiller og dommer

«Assistentdommeren har videre bekreftet at han da brukte ordene «du må gi kort til denne apekatten» i sin dialog med hoveddommer, og det er ingen tvil om at det var ordbruken som satte sinnene i kok og som gjorde at dommeren til slutt måtte gi en spiller rødt kort for dytting av assistentdommeren.»skriver Bråteng videre.

Bråten skriver videre at utsagnet ikke var rasistisk ment,  men var rettet mot atferden til spilleren. Likevel har fotballkretsen gitt tydelig beskjed til assistentdommeren at man skal  unngå bruk av ord som kan oppfattes rasistisk.