Gata utenfor London Pub i Oslo farget i regnbuefarger

– Jeg er melaninrik, jeg er muslim og for meg har det enorm betydning når folk bruker progress-flagget, eller et vanlig regnbueflagg. Det viser at noen anerkjenner at det er melaninrike og transpersoner som har stått i bresjen i den skeive kampen, sier Omar Orhan Akhtar, leder i Salam, til Blikk.
Oslo kommune startet tirsdag arbeidet med å farge gata utenfor London Pub i Oslo i regnbuefarger. I sommer ble gata åsted for skytingen der to personer ble drept.
14Shares

Oslo kommune startet tirsdag arbeidet med å farge gata utenfor London Pub i Oslo i regnbuefarger. I sommer ble gata åsted for skytingen der to personer ble drept.

Miljø- og samferdselsbyråd Sirin Stav (MDG) la ned de første regnbuestripene i gata tirsdag ettermiddag.

– Skeive har blitt utsatt for diskriminering, hets og hat opp igjennom historien. Den politiske kampen, for hele regnbuens mangfold, er enda viktigere nå enn før etter det forferdelige angrepet. Mange i byen og det skeive miljøet har i etterkant ønsket at vi skal farge gata utenfor London Pub i regnbuefarger, et sted som lenge har betydd utrolig mye, nettopp for det skeive miljøet, sier Stav til NTB.

REGNBUEGATE: Fargeleggingen av gata startet tirsdag ettermiddag, og fortsatte utover natta.
Foto : Anna Aronsen Oftedal

Tydelige signaler viktig

– Symbolhandlinger har en stor betydning, og det handler ikke om at det er så ekstremt viktig å se regnbuefarger eller flagg. For de av oss som er skeive, så er det å komme inn i rom hvor vi ser slike tydelige signaler, som et regnbue-, progress- eller transflagg, så betyr det så ekstremt mye, sier Omar Orhan Akhtar, leder i Salam, til Blikk.

– Den rustningen vi vanligvis har på oss i majoritetssamfunnet, har vi da mulighet til å ta av oss – i alle fall for en liten stund. Når vi ser regnbuefargene ser vi at vi kan være oss selv og at vi kan være trygge.

– Jeg er melaninrik, jeg er muslim og for meg har det enorm betydning når folk bruker progress-flagget, eller et vanlig regnbueflagg. Det viser at noen anerkjenner at det er melaninrike og transpersoner som har stått i bresjen i den skeive kampen, sier han til Blikk.

Regnbuetog og solidaritetsmarkering

Gata skal farges i strekningen fra Per På Hjørnet, forbi London Pub og fram til Eilefs Landhandleri. Regnbuegata skal stå klar til lørdag, hvor det skal arrangeres regnbuetog og
solidaritetsmarkering i forbindelse med skytingen 25. juni der to menn ble skutt og drept og flere ble skadd.

Bevæpnet politi var på plass på stedet tirsdag ettermiddag.

– Vi ønsker å forebygge med synlig tilstedeværelse. Det oppsto ingen uønskede hendelser, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo-politiet til NTB.

(©NTB)