Regjeringen stiller likestillings- og mangfoldskrav til norske bedrifter

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) vil at norske bedrifter skal ha mer fokus på likestilling, inkludering og mangfold.
Foto: Katrina Svarca
Regjeringen vil at selskapene med staten på eiersiden skal sette mål om hvordan jobbe «systematisk og planmessig» med likestilling, inkludering og mangfold.
27Shares

– Det skjer så lite fra år til år at vi rett og slett må få en liten push på dette, sier likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) til Dagens Næringsliv.

Sammen med næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) vil Trettebergstuen benytte statens eierskapsmelding til å fremme likestillings-, mangfolds- og inkluderingsarbeid i norske bedrifter. Selskaper som har staten på eiersiden må alle legge fram planer for hvordan de vil jobbe med likestilling, mangfold og inkludering.

– Vi har en rekke forventninger, som vi følger opp. Og hvis vi ser at selskapene ikke forholder seg til forventningene og ikke jobber systematisk med dette, så tar vi det opp. Og hvis det fortsatt ikke er noen endring, så tar vi det opp på nytt, og gjør oss noen tanker, sier Vestre.

(©NTB)