Flyktningbarn prioriteres på barnehagefeltet

 
Foto: Arbeiderpartiet
Byråd for oppvekst og kunnskap, Tone Tellevik Dahl (bildet), vil gi barn av flyktninger fortrinnsrett til barnehageplass i Oslo. 
0Shares

Byrådet i Oslo vil endre barnehageforskriften, og foreslår to barnehageopptak i året: 1. mars og 15. august. I tillegg vil de gi nyankomne flyktninger fortrinnsrett til barnehageplass, melder Nettavisen.

Frps vararepresentant i Oslo bystyre, Aina Stenersen, mener på sin side at det er urimelig.

 
Foto : Skjermdump/YouTube

– Alle må likebehandles, og med tanke på den store andelen minoriteter Oslo allerede har i barnehagene, blir det feil å prioritere en gruppe fremfor en annen, sier Stenersen, tidligere leder i Oslo Frp og vararepresentant i Oslo bystyre, til Nettavisen.

– Trenger nye tiltak nå
Byrådet påpeker at det er en stor økning i antall barn av flyktninger i Oslo, og at de har et stort behov for barnehageplass så fort som mulig.

– Oslo kan ikke vente på en regjering som ikke tar ansvar, derfor vil vi gi disse barna en prioritet i barnehageopptaket slik at disse familiene kan komme i gang med viktig læring. Dette er integrering i praksis, sier Tellevik Dahl til Nettavisen.

Satser på aktivitetsskole
Som del av av den nye førskole- og barnehagesatsingen i Oslo-budsjettet satser også byrådet på å utvide tilbudet av aktivitetsskole, særlig i innvandrertette bydeler som Stovner, Alna, Søndre Nordstrand og Gamle Oslo, melder NRK

Totalt økes budsjettet til den nye aktivitetsskolen med 93 millioner kroner i 2018.

Foto: Arkiv.
Foto : http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Inga_Marte_Thorkildsen_crop.jpg

– Dette er en stor investering i barns fremtid og barnas nåtid. Barna får leke og lære med vennene sine og foreldrene kan arbeide, sier Inga Marte Thorkildsen (SV), byråd for eldre-, helse- og sosialtjenester i Oslo kommune, til NRK.