Skal du skyte en flyktning, Jon Helgheim?

Innvandringspolitiske talsmann fra FrP lot være å slette spørsmålet om han ville skyte en flyktning
Foto: Skjermdump
Spørsmålet var stilt i kommentarfeltet da Helgheim (Frp) postet et bilde i militæruniform og våpen.

Helgheim slettet ikke kommentaren før det hadde gått uker. Det er samfunnsdebattant Petter Farstad som først la ut en Facebook-post hvor han påpekte dette. Innlegget er er likt og delt av mange.

Denne kommentaren fikk stå uslettet i åtte uker på veggen til innvandringspolitsike talsmann Jon Helgheim.
Foto : Skjermdump
– Her ser vi stortingsrepresentant og innvandringspolitisk talsmann i fremskrittspartiet, Jon Helgheim stolt posere på sosiale medier med et dødelig våpen. I kommentarfeltet til innlegget står denne kommentaren uredigert: Ut å skyte flyktninger? skrev Farstad.

– Å se dette bildet ga meg kalde gufs og flashback til den vonde dagen hvor terroren rammet Norge. Dette er rett og slett lavmål og mangel på både moral og dømmekraft. 22. juli-kommisjonens klare konklusjon etter terrorangrepet på Utøya var at halvautomatiske våpen burde forbys. Stortinget fulgte opp og vedtok i mars i år et forbud mot halvautomatiske våpen, skriv han videre.

Nå har Helgheim kommentert kritikken.

– Den kommentaren var en åpenbar antydning om at jeg liksom ville skyte flyktninger, det var et angrep på meg. Sånt lar jeg alltid stå, jeg tåler det. En stygg og lavpannet kommentar som synliggjør hva som rører seg på venstre fløy i norsk politikk, skriver Helgheim.

Farstad mener at Helgheim har dårlig dømmekraft:

– Det fremkommer både klart og tydelig at det er en kommentar til selve innlegget. Du er en folkevalgt stortingsrepresentant og innvandringspolitisk talsmann i et regjeringsparti som burde vite bedre om hvilke signaler du sender ut når du poserer med våpen på en FB-profil som presenterer deg som en stortingsrepresentant. Jeg er derimot ikke overrasket over dømmekraften, den har du vist mange ganger at du mangler!