Slåssing etter innvandring-demonstrasjonen

Video fra hendelsen var publisert på Filter Nyheter sin Facebook profil kl 15:41
Foto: Filter Nyheter
Fem personer er pågrepet i Oslo sentrum etter en demonstrasjon mot FNs migrasjonsavtale. Flere høyreekstreme skal ha deltatt.

Søndag ettermiddag ble det observert et slagsmål i Karl Johans gate. Politiet setter slagsmålet i sammenheng med «Demonstrasjonen mot Marrakech-avtalen» som ble holdt i Oslo sentrum i ettermiddag. En rekke personer knyttet til det høyreekstreme miljøet skal ha deltatt i demonstrasjonen.

Innsatsleder Gunhild Finne Nilsen i Oslo-politiet opplyser til Dagbladet på stedet at meningsmotstandere skal ha angrepet demonstrantene.

– Vi har hatt en varslet demonstrasjon på Eidsvolls plass. Da den ble avsluttet, så ble noen av deltakerne angrepet da de var på vei bort. Vi var raskt på stedet og hadde tilstedeværelse i utgangspunktet. Vi fikk raskt kontroll, og flere personer var involvert, sier hun.

Ytre grupper
Ifølge Filter Nyheter, som vær på stedet mens slagsmålet pågikk, skal det ha vært personer fra Antifa-miljøet som gikk til angrep på demonstrantene.

– Slik det framstår nå, er det nok folk fra ytre høyreside som har blitt angrepet av folk fra ytre venstreside, uten at jeg kan gå i detalj på miljøet. De fem pågrepne er på venstresiden, sier Christian Krohn Engeseth, politiets operasjonsleder.

Angrepet skal ha vært uprovosert, ifølge Krohn Engeseth.

FNs migrasjonsavtale har som mål å styrke rettighetene til migranter og flyktninger. Det mest omstridte punktet i dokumentet er kravet til signaturland om å ta imot, tilrettelegge for og sysselsette migranter.