Mann fremmet grove drapstrusler mot barn på lekeplass


Foto: Skjermdump / Instagram-video @rasisme_i_norge
To 11-åringer var ute og lekte på en lekeplass da en voksen mann kom bort til dem. I en video delt på sosiale medier, kan man høre ham fremme grove drapstrusler.

På fredag var to barn ute og lekte på en huske ved et boligsameie i Bærum da en mann kom gående mot dem:

«Jævel-utlending, gå vekk! Ikke lek her, ikke ødelegg huske», skal han ha sagt ifølge barna.

Deretter tok et av barna opp mobilen og begynte å filme diskret nedenfra.

Dette videoopptaket er delt på Instagram-kontoen Rasisme i Norge. Mannen sitter på huk ved det ene barnet. Det andre barnet er litt lenger unna, og ser ut til å ringe en forelder.

«Hvor bor du hen? Bor du her?», spør mannen

Barnet ønsker ikke å svare nøyaktig hvor han bor, og sier «hade» mens han går vekk fra mannen.

Mannen følger etter:

«Nei, jeg er ikke ferdig med deg»,  sier han, og stopper barnet fra å gå vekk, tilsynelatende ved å gripe barnet i armen.

«Du skal ikke være så jævlig råtøff. Å komme her og prøve å ødelegge andres ting…», sier mannen truende.

«Vi ødelegger ikke», svarer barnet

«Dere sto og prøvde å ødelegge den der»

«Vi lekte»

«Det der er ikke å leke, det der er å herpetisere», sier mannen følger opp med grove drapstrusler:

( ADVARSEL: Følgende tekst inneholder beskrivelser av svært grov vold)

«Hvis jeg ser deg en gang til på det, kommer jeg til å slå av deg det jævla kjøttet ditt. Deretter kommer jeg til å….»

Noen ord her er litt utydelige, men siste del av trusselen er klar:

«(…) til helvete og røske av deg det stygge trynet ditt, og drite i hølet.»

– Sier litt om hvor farlig denne mannen er

— At en voksen mann kan være så grusom og ond mot barna, sier litt om hvor farlig denne mannen er, skriver Rasisme i Norge som påpeker at mannen også slang rasistiske kommentarer mot barna, før et av barna startet å filme.

Rasisme i Norge forteller at de har blitt kontaktet av barnas foreldre. Det ene barnet skal ha uttrykt stor frykt, og slitt med å spise etter å ha blitt utsatt for de grove drapstruslene.

– I klippet kan man se en mann som truer barn på 11 år med GROV vold. Vi har blitt kontaktet av deres foreldre, som nå er livredde for å la barna leke ute på grunn av denne mannen. De forteller at han er i nabolaget og frykter hva han kan gjøre mot barna. skriver Rasisme i Norge.

Utrop har vært i kontakt med leder av Rasisme i Norge, Jamal Sheik, som  forteller at moren til barnet som ble direkte utsatt for de grove drapstruslene har anmeldt saken til Bærum politistasjon.

KARPE-KONSERT: Rasisme i Norge-leder Jamal Sheik, har ved flere anledninger stilt opp for barn. I fjor sommer sørget han og Karpe for gratis Karpe-konsert til en liten gutt som hadde blitt utsatt for vold av en eldre gutt på skolen.
Foto : Skjermdump / @rasisme_i_norge

–  Familiene er fortsatt redde. Dette kommer til å påvirke dem i lang tid. Men vi har levert alt av bevismateriale til politiets nettpatrulje, og de har nå begynt å se på saken, sier Sheik til Utrop. 

I et nytt Instagram-innlegg uttrykker Sheik takknemlighet til politiet:

– Tusen hjertelig takk til politiet i Oslo som alltid er her for barna og sørger for at de er trygge, og tusen takk til alle dere som bryr dere om barna våre, skriver Sheik og beskriver at han som far, ble ekstra rørt av hendelsen.

– Hva hvis dette var mine barn?

Bærum politistasjon tilhører Oslo Politidistrikt. Utrop har kontaktet Oslo politidistrikt som ikke enda kan si hvordan det går med saken.