Utrops mest leste saker i 2018

Hver gang det skjer en katastrofe hvor innvandrere eller asylsøkere er involvert, blir det store oppslag. Mediene får ikke med seg nyansene, og folk sitter som oftest igjen med et feil inntrykk. Inntrykk som blir til fordommer
Se hva folk leste på utrop.no i året som gikk! 

Her er Utrops ti mestleste saker i nettutgaven for 2018, rangert etter antall besøk. Vinneren hadde over 20.000 besøk, ifølge serverstatistikken.

 1. Hvem er du egentlig Bahareh?
  Hvem er du egentlig Bahareh, og hvem er det som støtter deg? Og hvor står du i kampen for demokrati og menneskerettigheter i Iran? Innlegg av Anita Farzaneh, eksil-iraner og sekulær aktivist. 
 2. Fikk sekser i norsk etter tre og et halvt år i Norge
  Etter kun tre og et halvt år i Norge fikk irakiske Mohammed Al-Mashhadani (21) toppkarakter i norsk muntlig eksamen på vg3-nivå. Skrevet av Utrops journalist Lucy-Emilie Andersen. 
 3. Raja får internasjonal toppjobb
  Venstres stortingsrepresentant for Akershus, Abid Q. Raja (bildet) utnevnes til nytt medlem i anti-terrorgruppen til Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE). Skrevet av journalist Claudio Castello. 
 4. Når kan jeg søke om dobbelt statsborgerskap?
  For flere nordmenn som bor utenlands er det store spørsmålet: – Når vil jeg kunne få tilbake mitt norske statsborgerskap? Skrevet av Utrops journalist Lucy-Emilie Andersen. 
 5. «Jeg faster ikke i år heller»
  Dere bor i Norge. Et fritt land med mange ulike religioner og etnisiteter. Det er bare å finne seg i at ikke alle faster. Innlegg av samfunnsdebattant Laial Janet Ayoub. 
 6. Etiopiske og eritreiske flyktninger topper ny arbeidsstatistikk
  I 2016 var 72 prosent av innvandrerne fra Etiopia i arbeid eller utdanning, kun ett år etter endt introduksjonsprogram, den høyeste andelen blant de største innvandringslandene. Skrevet av Utrops journalist Lucy-Emilie Andersen. 
 7. Norsk-bosniere på videregående-toppen
  Flere elever med bosnisk bakgrunn fullfører videregående opplæring enn norske elever, ifølge statistikk fra SSB. Skrevet av Utrops journalist Hanna Skotheim. 
 8. Da Jehova banken på døren
  Den “norske” fortellingen om sosial kontroll handler om at dette bare er noe islam driver med. Det kunne ikke være mer feil. Innlegg av forfatter og skuespiller Sven Henriksen. 
 9. – Yoga bidrar til rasisme
  – Folk som praktiserer yoga bidrar til hvit overlegenhet, og til å bidra til et system preget av makt, privilegier og undertrykkelse, er tonen fra den indisk-amerikanske professoren Shreena Gandhi. Skrevet av Utrops journalist Claudio Castello. 
 10. Somaliskfødte Safia mottok millionbeløp
  Safia Abdi Haase trodde hun skulle møte ordføreren i Halden. I stedet fikk hun overrekt over en million kroner fra Gjensidigestiftelsen. Skrevet av Utrops journalist Hanna Skotheim.