Kommunevalget 2023

15 flerkulturelle er valgt inn i Oslo bystyre

15 av 59 personer med ikke-vestlig bakgrunn er valgt inn i Oslo bystyre. Dette utgjør nær 25 prosent, i en by hvor det bor 33,8 prosent innvandrere.

RETTELSE (oppdatert 20. september kl. 11.40): Utrop telte flerkulturelle representanter med ikke-vestlig bakgrunn. Dersom vi også tar med de med vestlig innvandrerbakgrunn ville tallet vært 18. Andreas Halse (AP), Tejn Rolland (V) og Sigrid Zurbuchen Heiberg (MDG) har innvandrerbakgrunn fra Europa.

Etter åtte år med et rødgrønt byråd i Oslo, ledet av avtroppende byrådsleder Raymond Johansen (AP), har vinden snudd mot høyre.

Nå får vi et borgerlig byråd i hovedstaden med Høyre (H), Kristelig folkeparti (KrF), Venstre (V) og Fremskrittspartiet (FRP) ledet av Høyres Erik Lae Solberg, som blir ny byrådsleder med påtroppende ordførerkandidat Anne Lindboe. Hun overtar snart ordførerkjedet fra Marianne Borgen (SV).

Hvilke folkevalgte med flerkulturell bakgrunn skal representere oss i Oslo?

15 av 59 personer med ikke-vestlig- og flerkulturell bakgrunn er valgt inn i Oslo bystyre.  Tallet er det samme som for fire år siden. Når vi teller med flerkulturelle representanter med såkalt vestlig bakgrunn, er tallet høynet til 18.

KrF og FRP har ingen personer med flerkulturell bakgrunn valgt inn i Oslo. Under kan du se hvilke personer som er valgt inn:

Rødt (R)

Siavash Mobasheri
Sofia Rana

Sosialistisk venstreparti (SV)

Omar Samy Gamal
Sarah Safavifard
Attia Mehmood
Sulaksana Sivapatham

Miljøpartiet de grønne (MDG)

Juni Romero y. C. Berg-Nielsen
Rauand Ismail
Sigrid Zurbuchen Heiberg

Arbeiderpartiet (AP)

Abdullah Alsabeehg
Shila Khayrollahzadeh
Tamina Sheriffdeen Rauf
Andreas Halse

Venstre (V)

Tejn Rolland

Høyre (H)

Hassan Nawaz
Mehmet Kaan Inan
Saliba Andreas Korkunc
Arina Aamir Sheikh