Sterke reaksjoner på forslag om tyrkiske gatenavn

Norsk-tyrkere i Drammen foreslår tyrkiskklingende gatenavn for å feire 50 år med tyrkisk innvandring til byen. Men responsen på kommentarfeltene i ulike nettaviser har vært krass.
Foto: Ksenia Novikova
Norsk-tyrkere har foreslått tyrkiske gatenavn i Drammen for å markere at de første tyrkiske arbeidsinnvandrerne flyttet til byen. 

Gatenavn-forslaget skaper imidlertid sterke reaksjoner, ifølge ABC Nyheter.

I slutten av januar presenterte Ali Karagöz i Tyrkisk Kultur- og Aktivitetsforening tre alternative gatenavn i Drammen: Anatoliaveien, Mevlanas plass og Rumis vei.

I bydelen Fjell bor det mange med bakgrunn fra Tyrkia, noe av grunnen til at Karagöz ønsker seg tyrkiske gatenavn i bydelen.

– I 2019 er det 50 år siden de første arbeidsinnvandrere kom fra Tyrkia til Drammen. Vi mener dette er en god anledning til å markere dette, sier Karagöz til Drammens Tidende.

Kommentarer har ikke latt vente på seg
Samtidig skaper forslaget sterke reaksjoner på ulike nettsteder:

«Hva blir det neste? At Erdogan skal bli statsminister i Norge? I Norge skal det ikke være tyrkiske navn noe sted. Er det ikke godt nok, reis hjem til Tyrkia eller hvor dere nå tilhører,» skriver en kommentator på rights.no.

«Frekkhetens nådegaver er delt ut i rikelig monn hos våre nye landsmenn.» skriver en annen.

«Makan til frekkhet, flytt hjem igjen hvis du ikke liker navnet på veien du bor i, her i Norge har vi navn som bygger på tradisjoner,» heter det i en av kommentarene.

«Satte kaffen i halsen når jeg leste dette. Er de helt skrullete?» skriver en annen.

– Blir lei meg
Eks-ordfører i Drammen, Lise Christoffersen, liker svært dårlig den negative responsen. Christoffersen mener det er noe å være stolt av om gater eller veier i Drammen får tyrkiskkligende navn.

Eks-ordfører Lise Christoffersen blir lei seg over responsen på kommentarfeltene på forslaget om tyrkiskkligende gatenavn.
Foto : Arbeiderpartiet

– Jeg blir skikkelig lei meg når jeg ser slike kommentarer, som snakker ned det positive bidraget våre innvandrere har gitt og gir til fellesskapet vårt, skriver hun i kommentarfeltet under saken i Drammens Tidende.