Yasmin flyttet fra Norge til Pakistan for kjærligheten

Yasmin kom til Norge som to-åring.
Foto: Privat
Yasmin Walayet (52) flytte til Pakistan for kjærligheten. – Jeg har absolutt ikke angret på valget mitt, forteller hun til Utrop.

– Jeg dro til Pakistan en sommer på grunn av en viktig familiesammenkomst, og det var der jeg traff min nåværende ektemann, sier hun. 

De fikk raskt øyekontakt og merket en gnist.

– Da jeg så han, skjønte jeg med en gang at dette var mannen i mitt liv. Det var virkelig kjærlighet ved første blikk, legger hun til.

Det viste seg at han var politi og jobbet på et FN-kontor. De to utvekslet telefonnumre og holdt kontakten på telefon da Yasmin returnerte til Norge. Selv om dette var en ny start for Yasmin, var menneskene rundt henne ganske skeptiske til at denne nye mannen fra Pakistan skulle komme inn i livet hennes.

– Min familie hadde en del innvendinger til det nye forholdet mitt. De mistenkte at han ønsket å utnytte meg for å få visum til Norge, forklarer hun. 

Fordommene mot hennes nye kjæreste endret seg raskt, da mannen bestemte seg for å komme til Norge for å besøke henne. 

Flyttet fra tryggheten i Norge

Jobben som politimann ved FN-kontoret gjorde at han fikk innvilget besøksvisum til Norge litt lettere.

Forholdet utviklet seg under det første besøket. Deretter reiste de fram og tilbake mellom Pakistan og Norge i et helt år for å besøke hverandre. Dette førte også til at noe av skepsisen blant folk rundt henne hadde dempet seg. 

– Hva andre folk mente om min relasjon var ikke så viktig for meg. Det som var avgjørende for meg var hvordan han behandlet meg og mine barn, spesielt da jeg allerede hadde vært i et tungt ekteskap, forklarer hun.

Etter en del turer mellom Pakistan og Norge, ble det tydeligere for Yasmin og mannen at de ønsket å gifte seg, til tross for at de rundt dem fortsatt ikke helt støttet dette. Kort tid etter ekteskapet valgte mannen å bosette seg i Norge med henne og barna fra tidligere ekteskap. 

– Han ga Norge en sjanse, men forstod veldig raskt at han ikke ville trives i lengden. Han ville heller bo i Pakistan og jeg bestemte meg for å flytte dit med han og mine to barn, sier Walayat.

Det var ikke snakk om at hun skulle la kjærligheten gå, men flyttingen ned til Pakistan ble imidlertid ikke enkel. 

Et nytt liv i Pakistan

Å flytte ned til et land som Pakistan, som ofte får negativ medieomtale, stoppet ikke Walayat fra å flytte dit. Samtidig så hun heller ikke helt for seg hvilke utfordringer hun ville møte på veien.

– De første åtte månedene i landet var ganske tøffe og vi måtte tilpasse oss en ny kultur og et samfunn med store sosiale forskjeller i landet, forteller hun.

Hun forklarer også at det på den tiden var en del selvmordsbomber i storbyen Lahore, men at hun lærte å holde hodet kaldt og føle seg trygg i samholdet med familie og venner. 

Walayet og barna begynte å tilpasse seg livet i Pakistan, men hun forklarer at man trenger å løsrive seg fra sammenligningen til Norge. 

– Hvis man hele tiden skal sammenligne, så vil det være veldig vanskelig å tilpasse seg livet nede i Pakistan, sier Walayet. 

– Man må nesten tilpasse seg de minste tingene slik som den hektiske trafikken i Lahore, nye motetrender, mat og sosiale koder. Slik vil det da bli lettere å integrere seg i Pakistan, legger hun til. 

Selv om hun fortsatt har eiendom og en jobb i Norge som gjør at hun pendler mellom Norge og Pakistan, så føler hun å bo i Pakistan på grunn av samlivet hun har etablert i landet.

– Det er der jeg trives best, understreker hun.