55-åring tiltalt for rasistiske ytringer

55 år gammel mann fra Grenland må i retten etter en bytur i Kragerø i sommer. Foto: Justis- og politidepartementet
Foto: Justis- og politidepartementet
55 år gammel mann fra Grenland må i retten etter at han ble tiltalt for rasistiske ytringer.

Statsadvokatene i Vestfold, Telemark og Buskerud har tatt ut tiltalebeslutninga mot 55-åringen, som er tiltalt for kroppsskade, diskriminerende eller hatefull ytring, samt for å ha forsøkt å hindre en offentlig tjenesteperson i å utføre jobben, skriver Ørnulf Holen i A. 

Hatefulle ytringer

Det var lørdag 1. juli i år at den 55 år gamle mannen var på et skjenkested på Stabbestad i Kragerø. Ifølge tiltalebeslutninga uttalte han «svarting», «utlending», og «neger» eller lignende til flere vektere som jobbet på stedet. Dette skal ha skjedd ved 22-tida den aktuelle kvelden.

Påtalemyndigheten mener også at 55-åringen slo til en vekter på det samme utestedet en halvtimes tid senere. Vekteren skal ha fått et kutt i leppa som måtte sys med to sting.

Vekterne tilkalte deretter politiet som kom og pågrep 55-åringen.

Trua politibetjent

– Etter at han var anholdt av politiet grunnet hendelsen beskrevet i post I og satt i politiets cellebil, uttalte han til politibetjent N.N. (politibetjentens navn) at «hvis du lukker døra igjen så smeller det» eller lignende. Under transport til arresten sparket han i bakdøra på cellebilen og bet i bilbeltet slik at det ble skadet, heter det i tiltalebeslutninga.

Statsadvokat Vibeke Gjøslien har signert tiltalebeslutninga.

– Påstand om erstatning/oppreisning til fornærmede forbeholdes nedlagt, står det i tiltalebeslutninga, som er datert 28. september i år.

16. januar til neste år må 55-åringen ta turen til Telemark tingrett i Skien, hvor han må svare for anklagene.