– AP står samlet om innvandringspolitikken

Aps Masud Gharahkhani og Migrasjonsutvalget han leder vant frem med sitt syn på innvandringspolitikken under partiets landsmøte sist helg. En ny politikk som kan gi Ap flere stemmer og mulig regjeringsmakt i 2021, ifølge dagens lederartikkel.
Foto: Arbeiderpartiet
Manifestet som ble enstemmig vedtatt på Arbeiderpartiets landsmøte i helgen, innebærer blant annet en dreining mot mottak av kvoteflyktninger fremfor "asyl ved grensen."

– Jeg er utrolig stolt over den jobben hele utvalget har gjort. Det som er viktig er at vi er det eneste partiet som har gått gjennom hele innvandringspolitikken. Løsningen vi har lagt opp til nå sikrer både en mer rettferdig politikk gjennom at vi prioriterer kvoteflyktninger. Samtidig er det mer forutsigbart når et sosialdemokratisk parti tar eierskap på politikken, sier Masud Gharahkhani til FriFagbevegelse.

 

– Den viktigste innsatsen vi kan føre for å stille opp best mulig, er å stille opp ved nærområdene. Vi har en solidaritetsfond på fem milliarder kroner for dette. Dette skal ikke gå på bekostning av den tradisjonelle, fattigdomsrettede utviklingsbistanden, sier Gharahkhani.
 
– Det andre er en dreining fra færre flyktninger ved grensen, og flere kvoteflyktninger. Det er rettferdig og mer forutsigbart for Norge. Antallet skal ikke et parti alene eller Stortinget alene bestemme. Her skal flere være med på beslutningen gjennom et samarbeid med KS.
 
Innvandringspolitikken skal fortsatt være streng, rettferdig og human, selv om Agder Arbeiderparti på et punkt klarte å bytte ut ordet streng med konsekvent.
 
Manifestet inneholder også en rekke forslag til ny politikk om integrering og tiltak mot negativ sosial kontroll.
 
Partiet ønsker dessuten forbud mot heldekkende ansiktsplagg på universiteter og høyskoler og en del offentlige kontorer, og vil utarbeide felles retningslinjer for bruk av hijab på skolen.