Hemmelig regjeringsmøte om kirkeasyl

– Det møtet kommenterer eg ikke, er Erna Solbergs klare melding til Vårt Land. Som kommunalminister har hun ansvar for Norges asyl- og flyktningpolitikk.

En uke etter at TV2 fortalte historien til tre år gamle Kevin, som har bodd i kirkeasyl i Alta heile livet, møtte regjeringen tre kirkeledere. På dagsorden stod berre ei sak: kirkeledere.

Bondevik-regjeringa ser alvorlig på denne saken, skriver Vårt Land. For sammen med kommunalminister Solberg møtte barne- og familieminister Laila Dåvøy, statssekretær Rita Sletner fra Justisdepartementet og statssekretær Odd Jostein Sæter fra Statsministerens kontor. Dåvøy møtte fordi regjeringen særlig er opptatt av de mange barna som sitter i kirkeasyl.

På den andre siden av bordet satt fungerende preses i Den norske kirke, biskop Finn Wagle, generalsekretær Stig Utnem i Mellomkirkelig Råd og generalsekretær Dag Nygård i Norges Frikirkeråd.

De sju samtalte om to sider ved kirkeasyl: Hvordan løse sakene til de 22 som sitter i kirkeasyl i dag og hvordan – på lang sikt – få slutt på den såkalt ”kirkeasylordningen”.