Barnslig krangel?

(SPORT) Det har vært mye uro i cricket i det siste. Det tok mange år for Sachin Tendulkar å bli en populær cricket spiller, mens det bare tok en dag for Mike Dennesse. Han var ”match referee” i andre test kampen mellom India og Sør Afrika. Han straffet 6 av indisk spillere og en av dem, Virender Sehwag, ble utstengt for en kamp. Dette har utløste krigerske situasjoner.
Iqbal Videe
Latest posts by Iqbal Videe (see all)

Indiske cricket supportere brente til og med dukker av Dennesse. Supporterne var sinte fordi Dennesse hadde straffet deres “cricket guru” Sachin Tendulkar, for å kaste ballen på en ulovlig måte. Sachin er en av de få spillerne som aldri har fått noen anmerkninger før, så det her kom som en sjokk for inderne. Etter veldig mye press fra BCCI ( Organisasjon for Indisk cricket), har de sett video av situasjonen og har funnet ut at det slett ikke var ulovlig å kaste balle på den måten Sachin gjorde. Det BCCI kom frem til er at Sachin renset ball med finger, og at Sachin skulle ha fortalt til dommeren at han skulle rense.

India nektet å ha Dennesse som dommer i tredje test kamp, fordi han var for streng not inderne enn sør afrikanerne. India protesterte, og ga en advarsel om å trekke fra kampen hvis Dennesse fortsatte å være dommer på kampen. ICC ( Internetional Cricket Council ) mente det ikke var riktig å trekke Dennesse fra kampen, og ga ikke etter. Men Sør Afrika var redd for å miste masse penger hvis kampen ble avlyst, og dermed tok Dennese vekk og satt inn en annen dommer i stedet. ICC likte det veldig dårlig, og som igjen førte til at kampen ble uoffisiell.

Problemet blir større og større for hver dag som går. India skal spille mot England på hjemmebanen på mandag 3. desember, og BCCI vil at Sehwag skal spille, selv om han er utstengt for en kamp. India mener at han ikke har spilt på tredje test kampen, så den straffen er over. Og det nekter ICC helt og sier at den kampen var uoffisiell og dermed må Sehwag bli vekke fra 1. test kampen på mandag. Det går ikke India med på, og det har vært lange telefonsamtaler mellom BCCI og ICC, men de har ikke kommet frem til noe enighet ennå.

Sjef for BCCI og ICC skal ha møte i Kuala Lampur på i dag. Hvis de ikke kommer til noe enighet, blir mandagens kamp uoffisiell. Treneren til det Engelske laget har sagt at de ikke vil spille noe kamp hvis Sehwag blir med.