Internasjonal kampanje mot Israel

0Shares

Konferansen ble til i regi av det malaysiske utenriksdepartementet. Det ble vist bilder og video av ødeleggelsene krigen har medført og av sivile drepte, melder aljazeera.net.

– Det er umulig å oppnå sikkerhet og fred i Midtøsten så lenge palestinerne lider og det internasjonale samfunnet ikke kan sette en stopper for den israelske aggresjonen, uttalte den tidligere malaysiske statministeren Mahathir Mohamad i konferansen.

Den malaysiske utenriksministeren Rais Yatim er klar over at det blir vanskelig å dømme de israelske myndighetene, og han tror at saken vil ta tid å få igjennom.

Plikt å hjelpe

Ministeren mener arbeidet er viktig.

– Vi så hva våre arabiske venner ble utsatt for i krigen og vi har en plikt til å hjelpe dem, ikke fordi de er muslimer, men fordi det er nødvendig for å få til en fredlig løsning, sa han til Al Jazeera.

Rabbien Yaakov Weiss sa på konferansen at det absolutt er blitt begått krigsforbrytelser under den siste israelske krigen på Gaza og at hele verden vet at Israel brukte masseødeleggelsesvåpen og drepte tilfeldige sivile. Han er klar på at de må straffes for dette.