Rockelegende avviser anklager om antisemittisme

Rockeren Roger Waters får ikke spille i Frankfurt grunnet anklager om antisemittisme.

Waters´sterke og kontroversielle meninger om Israel-Palestina-konflikten har ført til anklager om antisemttisme, ifølge News Aktuell GmbH.

Anklagene kunne ha bidratt til at de konsertene han skulle holde i mai i Frankfurt 28. og i München 21. mai kunne blitt avlyst grunnet tysk straffelov om Volksverhetzung (oppfordring til folkehat). I Frankfurt har blant annet byens jødiske forening støttet Frankfurt byråds beslutning om å kansellere konserten.

Loven praktiseres resolutt, noe som blant annet har resultert i at band som Pantera er blitt bannlyst fra tyske festivaler, etter anklager om bruk av nazi-hilsen.

I en pressemelding gjennom sitt managerteam har den tidligere Pink Floyd-legenden avvist at han er antisemtitt.

– Jeg vil for ordens skyld, og en gang for alle, si at jeg ikke er og aldri har vært antisemittisk, og ingenting som noen kan si eller publisere vil endre det. Mine bredt publiserte synspunkter er utelukkende knyttet til politikken og handlingene til den israelske regjeringen og ikke til det Israelske folket. Antisemittisme er avskyelig og rasistisk, og jeg fordømmer det, sammen med alle former for rasisme og uten forbehold.

Får gå på scenen

Nylig fikk han beskjed om at den ene av konsertene i Tyskland får gå som planlagt, på Olympiahalle Munich.

Flere artister, musikere, forfattere og andre har signert en underskriftskampanje på nettet som forlanger at kanselleringen av konserten i Frankfurt oppheves. Waters og teamet hans jobber også juridisk med å få opphevet spilleforbudet.

– Frankfurt vet at de er på feil side av loven. I stedet for å kaste bort mye skattebetalernes penger på en fåfengt rettsprosess, burde man gå i Münchens fotspor og støtte frihet i kunsten og ytringsfrihet generelt. Kanselleringsforsøkene til Frankfurt-politikerne er et angrep på kunstnerisk frihet som helhet. Politikere har ingen rett til å skremme og kneble artister og fans med å forby dem å opptre.