Islam-professor innrømmer SM-sex

Tariq Ramadan innrømmer "sexspill" men benekter voldtekt.
Foto: flickr.com
Tariq Ramadan reiste rundt i Euopa og talte om islam. Han har også vært i Norge flere ganger. Nå innrømmer han sex-leker med to franske kvinner etter at de anklaget ham for voldtekt. 

For ett år siden ble den sveitsiske professoren Tariq Ramadan anklaget for voldtekt. Han benektet all slags seksuell relasjon med saksøkerne. Nylig kom han med en innrømmelse om «sexspill» som han mener var samtykkende.

Ramadan, som også er kjent for å være barnebarnet til grunnleggeren av Det muslimske brorskapet, permitterte seg som professor ved Universitetet i Oxford etter anklagene.

Nå innrømmer han at han hadde «relasjoner som lignet på sexspill av den underdanig-dominerende typen, men alltid på en samtykkende og vitende måte».

Han kan endelig snakke fritt om dette, han er lettet.

Siden februar i år har Ramadan vært varetektsfengslet. Hans advokat Emmanuel Marsigny vil at han skal bli løslatt.

– Han kan endelig snakke fritt om dette og han er lettet, sier Marsigny til Reuters.

Begrunnelsen for løslatelse skal være tekstmeldingene fra mobiltelefonene til de to kvinnene. Ifølge advokaten tyder de på at relasjonene var konsensuelle.

Advokat Jonas Haddad representerer en av anklagerne. Han er sjokkert over at det tok ett år for Ramadan å tilstå at han hadde seksuelle relasjoner med kvinnene.

– Skal det ta enda ett år til for ham å legge alle kortene på bordet? spør Haddad.

Tariq Ramadan er gift og har fire barn. Han er barnebarn til Hasan al-Banna som i mellomkrigstiden startet Det muslimske brorskapet. Han har tidligere utfordret Frankrikes restriksjoner på bruk av muslimske klesplagg. Han har ment at Koranen foreskriver at kvinner bruker hijab

Ramadan har vært i Norge flere ganger og holdt foredrag. 

Ramadan er den fremste eksponenten for dagens såkalte euroislam, som er en moderat versjon av islam.

– Koranen foreskriver tildekning, men samtidig må vi være klar på et punkt: Det er et fritt valg. Det er i mot islam å pålegge en kvinne å bære det, har han uttalt. 

Les også: Muslimske representanter taler med to tunger

To millioner liker Ramadan sin facebook-side i tillegg til 75 000 som liker «Free Tariq Ramadan Campaign».

I tillegg til den franske etterforskningen, står han også over en tredje anklage om voldtekt på en sveitsisk kvinne i Genève.