Kraftig reaksjon på sivile tap

(UTENRIKS) Den amerikanske menneskerettsgruppen, Human Rights Watch (HRW) reagerer sterkt på at stadig flere sivile afghanere blir drept av amerikanske bomber, melder NTB.

– Den siste uken har vi sett en markert økning i antall sivile tap. Økningen er totalt uakseptabel, sier Peter Bouckaert, som arbeider med å dokumentere sivile tap som følge av angrepene.

Ifølge Bouckaert ble 15 personer drept ca. tre mil utenfor byen Kandahar i begynnelsen av uken. Disse opplysningene har HRW fått fra fire kvinner som overlevde angrepet. Disse kvinnene har oppgitt navnene på 15 personer som skal ha blitt drept da landsbyen Chowker ble bombet, trolig av en AC-130 med kanoner og maskingevær.

Amerikanske tjenestemenn bekrefter at minst en AC-130 har angepet mål i nærheten av Kandahar. Ifølge de overlevende var det ingen styrker av Taliban i nærheten av landsbyen da den ble angrepet.

HRW har bedt USAs forsvarsdepartement, Pentagon, om å iverksette tiltak for å hindre at sivilbefolkningen blir rammet. HRW ber også Pentagon om å undersøke rapporten om at 23 sivile skal ha blitt drept i landsbyen Thorin for en uke siden.