Hatice Elmacioglu rettferdiggjør Erdogans fascisme

Andam Aso Aziz
Foto: Privat
Jeg hadde ingen planer om å svare Hatice Elmacıoğlu, men jeg føler at jeg må det. For Hatice skriver om taxisjåførers synspunkter og glemmer all fakta, statistikk og gode politiske argumenter for en varig og fredelig løsning på situasjonen i Tyrkia.

Elmacıoğlu rettferdiggjør Erdoğans handlinger fordi han er folkevalgt. Det er sånne som Hatice Elmacıoğlu som forer diktaturer i verden og gir dem mer makt. Vi må ikke glemme at Hitler også var folkevalgt, men vi alle vet hva han gjorde. Erdoğan mente også at «Hitlers styresystem var effektivt». 

Bryter avtaler
Hatice snakker ikke om hendelsen fra 11. september 2016 hvor 28 kommuner i det sørøstlige Tyrkia med kurdisk flertall ble okkupert av tyrkisk politi. Kurdiske ordførere og ansatte ble fjernet og erstattet med AKP-politikere med makt. AKP-regjeringen og Erdoğan bryter flere grunnlovsbestemmelser, demokratiske internasjonale avtaler signert av Tyrkia, inkludert Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen og Den europeiske pakt om lokalt selvstyre, den universelle lov og grunnleggende menneskerettigheter. Etter åtte år i bystyret regner jeg med at du visste dette. Så hvordan kan du rettferdiggjøre at 11.500 kurdiske lærere har blitt suspendert eller fått sparken for å ha tilknytninger til PKK uten at det er lagt frem bevis? ^

Hvor var din fordømmelse i februar da menneskeheten ble brent levende i byen Cizire? 147 mennesker ble brent levende i en kjeller, de fleste av dem studenter, kunstnere, politikere og journalister. “Mangel på informasjon om hva som skjer i et så stort geografisk og tilgjengelig område i 2016 er både ekstraordinær og dypt urovekkende,” sa FNs menneskerettighetskommisær Zeid Raad al-Hussein om situasjonen.

Les Elmacıoğlus innlegg her!

Splitter folket
Erdoğans hatretorikk og drøm om å bli enehersker og sultan av Tyrkia splitter folket. Han har ingen respekt for minoriteters og religiøse gruppers grunnleggende rettigheter. Kurdistans arbeiderparti (PKK) er et resultat av tyrkisk fascisme, assimilering og undertrykking av kurdere som fortsetter den dag i dag, bare at det er Erdoğan som løper med stafettpinnen denne gangen. Kurdere kan ikke føre demokratisk politikk i Tyrkia, det beste eksemplet er HDP. Deres partimedlemmer blir fengslet og representanter i nasjonalforsamlingen blir fratatt immuniteten. Tusenvis av unge mennesker blir med PKK frivillig hvert år, og det fortsetter så lenge den nåværende konflikten fortsetter. PKK eller lignende organisasjoner vil ikke bare eksistere, men de er i stadig utvikling også. Her må Erdoğan stilles til ansvar for å ikke ønske en reell fredsprosess.

131 nyhetsbyråer, TV-stasjoner, aviser, radiokanaler og magasiner er stengt. 15.000 akademikere har mistet jobben. 2000 journalister, politikere, akademikere og kjendiser er pågrepet av AKP-regjeringen siden kuppforsøket. Istedenfor å kreve at Norge skal sende uavhengige observatører og delegasjoner for å etterforske situasjonen, ignorer Hatice Elmacıoğlu dette og forsvarer det. Kanskje det er fordi hun er redd? Hvis hun er redd for AKP-regjeringen, så er det forståelig.

Les også: Å kritisere Erdogan er ikke å sverte Tyrkia

Lavmål og svakt
Å kalle en ungdomsorganisasjon som Ungkurd for en «PKK-gruppe» er usaklig og useriøst. Vi støtter alle kurdiske organisasjoner i Tyrkia, Iran, Irak og Syria som jobber for kurdernes frihet og fremmer grasrotdemokrati, kommunalisme, kvinnekamp og et sterkt økologisk system. Vi mener at demokratisk konføderalisme er løsningen på problemene i Midtøsten og blant annet Tyrkia.

Som co-leder for Ungkurd innrømmer jeg at det var synd at F-ordet ble brukt og vi har tatt tak i dette og ordnet opp i dette. Men en voksen dame som deg skal ikke be et styremedlem av Ungkurd «vaske sin munn med såpe», det er både lavmål og svakt av deg.

Til slutt vil jeg oppfordre Hatice Elmacıoğlu til en åpen debatt for publikum om Tyrkia, demokratiet, ytringsfrihet, veien videre, og kurderspørsmålet. Jeg håper at du stoler såpass på din kompetanse at du tør å stille opp.