Høyres Saida Begum må gjerne ta oppgjør med Fremskrittspartiets Carl I. Hagen, men det hjelper svært lite når realiteten er at hun er avhengig av det selvsamme partiets stemmer.
Maria Qureshi og Mansoor Hussain, bystyrekandidater for Oslo Arbeiderparti
Latest posts by Maria Qureshi og Mansoor Hussain, bystyrekandidater for Oslo Arbeiderparti (see all)


Maria Qureshi                   Mansoor Hussain,

Det er fint at Høyres ordførerkandidat for Oslo, Saida Begum, før sommeren brukte bystyrets talerstol for å ta et oppgjør med Carl I. Hagen og hans holdninger, men det var noe med oppgjøret som hadde en hul klang. For det er mange som ikke føler seg som en del av fellesskapet, og det er på grunn av politikken som føres. Fører man en politikk som skaper større ulikheter i samfunnet, og samtidig benytter seg av en retorikk som splitter, så er det jo ikke rart at noen føler seg utenfor. Og problemet blir jo enda større når dette kommer fra partier Begum vil benytte seg av for å få maktposisjoner i Oslo.

Kritiserer FrP – og ber så om deres stemmer

Politikk handler om å velge retning, og det velger politikere ved hvem de samarbeider med og hvem de gir makt. Når Begum i forkant av kommunevalget snakker om at hun er uenig med Carl I. Hagen og Frp sitt syn på integrering, og i etterkant av valget vil ha deres stemmer for å danne et eventuelt byråd er det grenseløs dobbeltmoralisme.

En skulle tro at samarbeidet med Carl I. Hagen var det verste og det mest dobbeltmoralske, men det er ikke tilfellet. Begums parti samarbeider med Fremskrittspartiets Sylvi Listhaug. En politiker som beskriver deler av byen vår som «ghetto», basert på hudfarge. Og Listhaug er en person har tatt til orde for å ha dobbel straffelengde for kriminalitet begått på Holmlia og andre belastede området. Listhaug er sitt ansvar bevisst, og vet hva slags hat hun oppmuntrer til. Det tar ikke lang tid å finne de hatefulle kommentarene som florerer på Facebook-siden til Listhaug.

Det hjelper lite at Begum tar et oppgjør med Carl I Hagen inne i bystyresalen, når de to driver valgkamp sammen på utsiden

Det er fint at Begum forsøker å distansere seg fra Carl I Hagen, men sannheten er at dobbeltmoralen skinner gjennom når vi vet at hun er avhengig av Frp stemmer til å bli ordfører i Oslo. Da hjelper det lite å ta et oppgjør med Carl I Hagen i bystyresalen, når de driver valgkampen sammen utenfor.

Verken Hagen eller Listhaug vil kunne hjelpe Begum i mål

Vi ønsker å jobbe for et samfunn hvor alle har like muligheter. Et samfunn hvor hudfargen eller navnet vårt ikke begrenser våre muligheter til å lykkes i livet. Selv om Saida Begum skulle være enig i at det er et slikt samfunn hun ønsker seg, får hun ikke det til, verken med Carl I Hagen eller Sylvi Listhaug på laget. Begum må gjerne ta oppgjør med Hagen, men det hjelper svært lite når realiteten er at hun er avhengig av deres stemmer.