Trusler om helvete skremmer vettet av barn. (Foto: ScanStock)
Til de unge: Tenk dine egne tanker, og la salafistiske, ortodoksjødiske og gammelkristne troll sprekke i lufta.

Som den nysgjerrige mann jeg er, leter jeg gjerne rundt på nettet for å finne nye og interessante perspektiver på livet, døden, kjærligheten, maten, vinen, vennene, musikken, kunsten, bilen, bussen, toget, flyene, kvinnene, barna, dyrene og alt i mellom. Nå har jeg funnet meg en ny favorittside, nemlig islamnet.no!

Her har jeg gått glipp av moroa ganske lenge, for maken til underholdning er det lenge siden jeg har hatt. I et innlegg skrives det for eksempel at en muslim ikke skal ønske ikke-muslimer god jul. Det er nemlig ikke sant at Gud tok seg en sønn, det står jo i Koranen, og dermed er det teologisk galt av muslimer å ønske for eksempel undertegnede god jul.

Men nå har det seg slik at jeg ikke tror at Gud tok seg en sønn. Sant å si er jeg helt overbevist om at Gud ikke finnes, han er en Skybert som millioner av mennesker innbiller seg. Han er en trøst, javel, men ifølge Islam Net er denne guden så gretten og urettferdig og innful som det er mulig å bli. Såh – jeg kommer til helvete uansett! Bråk være med meg! Håper jeg treffer mange venner der, for det er ganske så ille der, ifølge følgende beskrivelse, også hentet fra Islam Net:

«Profeten sa: en stein ble kastet inn i helvetesilden for 70 år siden. Helt siden da har den falt gjennom ilden til den traff bunnen. Dette er størrelsen på helvete, og det er allerede skapt. Helvete er et voldsomt flammehav som er 70 ganger varmere enn flammene på denne jorden. Profetens ledsagere sa at om helvetesilden hadde vært like varm som ilden på jorden, så hadde det vært nok, men Profeten svarte at den er 70 ganger varmere. Den mildeste straff en person skal få i helvetesilden er at han får to sandaler av ild som får hjernen til å koke. Han tror at han har den verste straffen, men han har faktisk den mildeste. Helvete er et sted hvor folk er omringet av ild, der menneskets hud, hvor smertesensorene ligger, vil brennes og når den er brent vil Allah gjenskape den for å brenne den på nytt. Dette vil fortsette så folk i helvete fortsetter å føle straffens smerte. Folk lider så mye at selv før de kommer til helvete lider de av heten og redselen for dommedag. Så blir de tatt til helvete, der de ikke kan unnslippe.»

Jeg tror nesten jeg blir muslim straks, hvis det er dette som gjelder. Og det er det visstnok, for hvis jeg ikke blir muslim, skjer dette:

«MÅ DU BLI MUSLIM? Du vet at islam er sannheten, men du har kanskje ikke enda blitt muslim. Å vite at islam (det å underordne sin vilje til Gud) er sannheten, men allikevel velge å ikke gjøre det, er det verste et menneske kan gjøre. Man vil aldri få ro i sjelen om man lever videre uten å anerkjenne seg som muslim, velvitende om meningen med livet. Det er ingen tvang inn i islam, men det har konsekvenser i etterlivet om en lar vær. (…) Siden Allah har skapt deg og plassert deg på denne kloden med en hensikt, vil det selvsagt ha konsekvenser om du ikke gjør det Han skapte deg for å gjøre. Om du skulle dø i en tilstand av å ikke gjøre det Allah skapte deg for å gjøre, med andre ord, om du dør i en tilstand av å ikke være muslim, er konsekvensene evig tortur i Helvete.»

Det er ikke noen mat å få, heller:

«Det er ingen mat å spise i helvete unntatt fra Zaqqoom-treet, hvis frukt er som djevelhoder. Det er så bittert at halsen snører seg sammen og de kan nesten ikke svelge det, men det er alt de har å spise så de må spise det. Dette er hvor forferdelig det vil være i Helvete og man kan trygle så mye man vil om å få lettet straffen, men da vil det være for sent. Straffen i helvetesilden blir verre og verre og de som avviser islam vil bli der for evig og alltid.»

Klartekst: «Det er ingen tvang inn i islam, men blir du ikke muslim, kommer du til helvete». Jeg tror de som skriver disse ord kunne hatt godt av et år på universitetet. Et logikk-kurs er fint. Eventuelt bo i en hytte i skogen, der de kan tenke seg godt om. Lese litt Dante, litt Nietszche, litt Dawkins, litt Emma Goldman, noen dikt – og hørt på litt god musikk. De har i hvert fall fått meg til å le ganske kraftig. Av dem.

Alt dette preiket om at noen hører og ser dine tanker – det er hjernevask.

Nei, den såkalte Gud ser ikke alt vi gjør

Han hører ikke heller. Gud er en ídé, ingen realitet. Ideen om at alt du sier, blir registrert, er selvsagt også falsk. Naturligvis finnes det ikke en instans som vet alt og hører alt. Det er en vrangforestilling. En seiglivet en. Dette er hva religionene – alle de tre store: kristendommen, jødedommen, islam – har brukt opp gjennom hele historien, for å kue folk. De påstår at en gud ser og hører alt, men det er et falsum. Det er kun for å kontrollere deg, og med boken i hånd slår de deg i hodet med den og truer deg med helvete. Ja, vi hadde mange slike selgere av helvetesforestillinger i Norge før. En mann ved navn Hallesby ville nikket gjenkjennende til dette helvetespreiket. Han er død og begravet nå, hans tanker er forlatt i støv, forakt og likegyldighet – men lever altså videre på Islam Net. Og selvsagt, i de mest reaksjonære kristne miljøene.

I dagens opplyste Norge, der de fleste befinner seg, er dette steinalder. Vi er langt forbi dette, kirken er hovedsakelig forbi det, nesten alle er forbi det. At noen iherdige salafister med knyttneveskjegg og noen kristne svovelpredikanter fremdeles gulper opp dette bokstavelig talt infernalske våset, sier mer om deres kontrollbehov enn noe annet. Sosial kontroll – et tema det snakkes mye om, springer så godt som alltid ut fra religiøse dogmer. Systemet er slik: De påstår at en gud (en skikkelig sinna og straffende en) kontrollerer deg, og så oppkaster de seg selv til denne gudens håndlanger og kontrollerer deg på vegne av denne guden sin. Men hør, alle unge søkende mennesker: –nei, dere trenger ikke å la dere kue av dette. Unge mennesker trenger ikke kontroll fra steinaldersk tro. Dere unge har kun en eneste plikt: å bli dere selv.

Barn og unge trenger noen som støtter dem, er glad i dem og elsker dem på deres egne premisser, og gir dem frihet til å skape sin egen framtid. Alt dette preiket om at noen hører og ser dine tanker – det er hjernevask. Det er løgn. Det er tøv. Du kan glemme det.

Er du ung, lær deg å tenke selv. For tenker du dine egne tanker, da sprekker salafistiske troll i lufta. Og gammelkristne og ortodoksjødiske også.

Og du – du går din vei derfra, og er fri.