Av Yacouba Cisse
Latest posts by Av Yacouba Cisse (see all)
Verden over spør en hvordan dette kunne skje i det lille og fredelige landet Noge. Hvordan kunne et menneske planlegge å drepe sine egne? selv befinner jeg meg i Paris og det hender iblant at jeg spør meg selv om dette virkelig har skjedd hjemme. Som millioner av nordmenn er jeg både sjokkert og ordfattig. Det er vanskelig å skrive. men, bildene jeg ser på fransk TV hver dag er ekte.
 
Bombingen som rammet Oslo den 22 juli ligner en annen bombing som rammet lokalmyndighetene i Oklahoma city den 19juni 1995. Timotey MC vey ble født den 23 april 1968 og ble verdenskjent da han klarte å drepe hele 168 i en bil eksplosjon. MC Vey hadde tidligere deltatt i Golf krigen og fikk en krigsmedalje. I likhet med Anders B. Behring var han medlem av flere våpenklubber og eide våpen. Videre var han medlem av en høyreekstrem gruppe (den patriotiske bevegelsen). I boken ”An american terrorist” beskriver forfatterne Lou Michel og Dan Herbek Timotey sin tid som medlem av i anti- regjeringsgruppen  ”the patriot movement” og hans hat mot de amerikanske verdiene frihet, religiøs frihet og brorskap.
 
Ifølge det norske politiet var Breivik medlem av FRP som er bltt beskrevet av mange forskere som en høyere populistik parti med blant annet et hovedbudskap; et strengere invandringspolitikk og en populistisk diskurs om multikulturalisme. Breivik skrev blant annet om at han va imot den norske modellen. Breiviks mål var å skade flest mulig, noe han dessverre klarte å innfri.
 
Flere medier ,blant annet Le Figaro sammenlignet Breivik med Theodor John Kaczynsk : (unanabomber): theodor John Kaczynski var medlem av et grønt party. I perioden 1980 et 1990 var han tilknyttet flere titals drap  Han gjorde seg kjent å sende brevbombe til flere av hans sexofre. kaczynski skrev i 1995. Ifølge Le Figaro skal Breivik ha brukt sidene 6 og 23 som inspirasjon om hvordan en gjør en slik gjerning. den 25 juli markerte norge sin avskjy mot vold med statsministeren i spissen. vi er sønderknust sa han; men Norge vil gjenriese i igjen.