cleaning lady, cleaner, clean
Blant reholdsarbeidere finnes mange som har flyktet til Norge, fått støtte og nå fyller en helt avgjørende rolle i arbeidet med å holde samfunnet i gang i en krise, skriver Anders Sørlien.
Foto: Pixbay
Mens mange av oss nå holder oss hjemme fra skole og jobb, er det nettopp flyktninger som utfører avgjørende roller for at samfunnet vårt skal gå rundt, skriver Anders Sørlien.
2.9K+Shares

Vi befinner oss nå i en unntakstilstand. Vi stenger ned, holder oss hjemme og ofrer vår frihet for å hindre spredning og redde liv til eldre og sårbare personer.

I disse dager ser vi mange eksempler på hvordan folk stiller opp for hverandre og hvordan en krise får frem det beste i oss. At det er omtanken for andre som lyser opp i disse uvirkelige ukene.

Flyktninger vil stille opp

Blant annet ser vi hvordan mennesker som har flyktet til Norge stiller opp og ønsker å hjelpe til. For mange ligger dette naturlig. «I Syria er vi vokst opp med at vi skal hjelpe eldre mennesker», sa en syrisk flyktning som nå ønsker å være til hjelp for eldre som ikke kommer seg til butikken.

«Da vi kom hit fikk vi den hjelpen vi trengte. Nå er det vår tid til stille opp for de som trenger det», uttalte en annen.

«Nå vil jeg ikke bare sitte og kritisere og eskalere den allerede oppståtte situasjonen, men heller bidra til å bli en del av løsningen», skrev en annen på Facebook og startet gruppa Koronahjelp Stavanger og omegn.

Innvandret arbeidskraft livsnødvendig

Samtidig er det i dag mange flyktninger som befinner seg i frontlinjen mot korona og for det norske samfunnet. Mens mange av oss nå holder oss hjemme fra skole og jobb, er det nettopp disse menneskene som utfører avgjørende oppgaver for at samfunnet vårt skal gå rundt i yrker som bussjåfører, renholdsarbeidere, butikkmedarbeidere osv.

Nå ser vi hvordan mennesker som har flyktet til Norge stiller opp og ønsker å hjelpe til

Under vanlige omstendigheter ville viktige bransjer som helsesektor, renhold, transport, turisme, service og bygg hatt store problemer uten innvandret arbeidskraft.

Det får vi en påminnelse om i dag når vi for alvor ser viktigheten av arbeidet disse menneskene gjør.

Nå stiller de opp for Norge. Og for det fortjener de virkelig vår alles takk!