Vi i Sålevending skaper store og gratis arrangementer som ungdommen kan glede seg til, skriver artikkelforfatterne.
Foto: Torus
Ungdommer i Oslo må samles om felles arrangementer, skriver Erik Rosland og Kamal Saaliti i dette innlegget. 
53Shares

Å være ungdom i Oslo har nesten blitt umulig. Det er for mange krav. Ikke kravene fra  skole og familie, men kravet om hvor du skal være, og hvem du skal være sammen  med. Vi i Sålevending mener å ha funnet løsningen på dette problemet. 

Tidspress og høye kostnader

Dagens tilbud til ungdom er for dårlig og for dyrt. Det er mye som er bra, men vi har  en alvorlig lang vei å gå for å gjøre forholdene bedre i Oslo. Norges idrettsforbund  hadde en inkluderingskonferanse den 4. november. Her blir det fortalt at hver fjerde  ungdom som ikke er med i organisert aktivitet kunne tenke seg å delta på noe. 14% av  disse er inaktive, 11% er plaget av ensomhet, og 2% har ikke noen venner i det hele  tatt. Årsakene dreier seg primært om tidspress og høye kostnader.  

Fra vårt perspektiv er tiltakene i regi av bydeler, biblioteker og skoler gode. Bydelene har fritidsklubber, biblioteker har åpent på kveldstid, og skoler regisserer ulike aktiviteter i ferier. Men treffer tilbudet godt nok for de som faktisk skal delta? 

1000 ungdommer på fire måneder

Vi i Sålevending skaper store og gratis arrangementer som ungdommen kan glede seg til. Den 3. desember samler vi 500 ungdommer til en fotballcup i Vallhall. Etter turneringen har vi på fire måneder klart å skape en forskjell for over 1000 ungdommer. Dette sier alt om hva ungdommen trenger for å kjenne på følelsen av samhold  og tilhørighet. Det å være en del av noe. Sammen. Kanskje den ungdommen som ikke  hadde råd til medlemskontingenten kan få livets opplevelse helt gratis. Vi skulle gjerne  hjulpet deg videre, hadde vi bare hatt et fritidskort. Men tilbake til poenget. Hvorfor  har det ikke vært et bedre samarbeid på tvers av bydelene for å realisere lignende  arrangementer?

Bydeler og områder mot hverandre

Vi som driver Sålevending, jobber begge i Osloskolen. Ungdommene forteller daglig om trusler på snapchat og slåsskamper fordi noen har tatt T-banen litt for langt ut av sitt eget område. Hver eneste bydel er kjent med problematikken, men det er nesten  umulig å gjøre noe med det. Hvordan forebygger man dette? 

Dagens tilbud til ungdom er for dårlig og for dyrt

Vi i Sålevending er ikke i tvil: Inviter alle ungdommer i Oslo til store arrangementer der man kan stå sammen om noe i felleskap! 

Ingen liker rasisme

Vi har hatt to fotballturneringer tidligere. Stort sett alle bydeler har vært representert, og vi har alle en ting til felles: Vi hater rasisme. Før hver kamp går alle spillerne ned på kne for å markere kampen mot rasisme. De som truer hverandre på snapchat liker det ikke, og de som slåss liker det ikke. Han som sendte oss melding og lurte på om han kunne komme alene for å få gratis pizza liker det ikke. Ingen liker det. Så når fienden  din står på motsatt banehalvdel, men dere allikevel har noe til felles. Det er da vi skaper et samfunn der vi kan leve sammen, alle sammen. 

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.