Det er ingen som skal begrense seg i hverdagen for å sikre seg at de ikke er «til bry» for andre, skriver artikkelforfatteren.
Foto: Norsk Tourette Forening
Ingen skal føle at det er ukomfortabelt å være som man er, skriver Malin Ali i dette innlegget. 
27Shares

«Milian (10) fikk kjeft på kino på grunn av tics», kunne jeg lese på NRKs nettsider den 17. november

Dette viser at det fortsatt er behov for opplysningsarbeid rundt ulike diagnoser og utfordringer mennesker kan ha. Det er, som kjent, viktig å tenke seg om før man dømmer. 

Forståelse og toleranse

Jeg blir trist og flau når jeg leser kommentarfeltene på nett hvor det debatteres om et barn med Tourettes syndrom burde få gå på kino eller ikke. Selvfølgelig skal alle i samfunnet kunne delta på lik linje. Det er ingen som skal begrense seg i hverdagen for å sikre seg at de ikke er «til bry» for andre. 

Selvfølgelig skal alle i samfunnet kunne delta på lik linje

Alle skal bli akseptert og sett for den de er. Jeg heier på forståelse og toleranse for mangfold. Ingen skal føle at det er ukomfortabelt å være som man er. 

– Tenk deg om en ekstra gang

Jeg håper denne unge gutten ikke lar hendelsen frata han gleden av å gjøre det han ønsker i hverdagen. Men at det heller bidrar til et ønske om å gjøre en forskjell ved å stå opp og frem mot uvitenhet.

Det er så fint og viktig at familien velger å dele historien sin. Det gir håp om at andre i en liknende situasjon tenker seg om en ekstra gang. For vi skal være forsiktig med å trekke forhastede konklusjoner. Det kan være mange ulike årsaker til at mennesker vi møter gjør akkurat det de gjør.

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.