Det er mange unge som sliter med kroppsbilde og spiseproblematikk, men det kan ikke stå i veien for at Zahid skal kunne komme med helt ordinære helseråd, skriver artikkelforfatteren.
Foto: Faksimile, Facebook
Zahid legger vekt på helseaspektet hele veien, og det må vi tåle å lese om, skriver Malin Ali i dette innlegget. 

Etter at lege Wasim Zahid la ut en video på sin Instagram-konto har det oppstått en debatt i Aftenposten. Winnie Sofie Brækken Stein har i den samme avisen, den 14. januar 2022, kommentert Zahids video, og jeg vil gjerne si litt om hennes kommentar til Zahid. 

Inspirerende av Zahid

Brækken Stein gir uttrykk for at Wasim Zahid legger unødvendig press på unge og sårbare når han deler en video om sitt eget helseprosjekt – en sunnere kropp. 

Jeg har selv sett videoen, og sendt mine heiarop til Zahid. Jeg mener personlig at det er inspirerende å se at han, som erfaren lege som skal veilede andre om helse og livsstil, også kan ha egne utfordringer hva balanse mellom kosthold og trening i hverdagen angår. Det er tøft og motiverende å se at han kan være åpen om det, og tar tak i sin egen livsstil når han ser at det kan ha en negativ effekt på helsen hans. 

Legitimt å gi helseråd

Jeg synes Zahid legger fram prosjektet sitt på en saklig, reflektert og informativ måte. Hvis han hadde hatt fokus på utseende, snakket om at han ville ha six-pack og bygge muskler eller lignende, ville jeg kanskje tenkt at det var litt uheldig. Han legger dog kun vekt på helseaspektet hele veien, og det må vi tåle å høre og lese om. 

Jeg synes Zahid legger fram prosjektet sitt på en saklig, reflektert og informativ måte.

Det er mange unge som sliter med kroppsbilde og spiseproblematikk, men det kan ikke stå i veien for at Zahid skal kunne komme med helt ordinære helseråd. Han kan ikke holdes ansvarlig for at noen av de som leser tolker hans innspill negativt. 

Rett fokuset mot god folkehelse

Det som derimot virkelig er skremmende er det unge mennesker utsettes for på sosiale medier, der de hele døgnet  eksponeres for perfekte og uoppnåelige kropper – manipulerte og retusjerte. Det er dette vi må ta tak i. Zahid sitt fokus på god folkehelse og sykdom er en helt annen sak, og jeg tror de fleste av oss ser viktigheten av det han deler – at ansvar for egen helse er viktig. 

Tommel opp for helsefremmende arbeid!

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.