Naturen forteller hva som er best, både for foreldre og barna deres, skriver artikkelforfatteren.
Foto: ILGA Europe
Det må gå an å snakke om homofili som unaturlig uten å bli anklaget for å bedrive hat, skriver Trond Ali Linstad i dette innlegget.

Med all respekt: Gis rom for å peke på at homofili er unaturlig, altså om vi legger naturen selv til grunn? Alt levende er skapt i hankjønn og hunkjønn, de to trekkes sammen, blir en helhet og fremmer avkom. Slik er det bare, i naturen.

Mangler farsfigur

Homofili blir i ovennevnte sammenheng et avvik, en unaturlig ting i seksualitet og tiltrekking. Også når det gjelder barn. Barn er resultat av samvær mellom de to kjønn. Samlet sett hører de tre sammen.

Vi vet jo at det er slik. Det koster bare et blikk på naturen, og vi kan se hva som er naturlig. Familier dannes på et naturlig grunnlag. Mor-barn relasjonen er viktig.

Far spiller en betydningsfull rolle! Jeg har i mange år arbeidet blant beboere på Grønland i Oslo. Der har jeg opplevd problemer med somaliske gutter. Forskere har vist til en betydelig faktor – sikkert blant andre faktorer – nemlig at somaliske gutter ofte mangler farsfigur. Far er sjelden tilstede, arbeider borte, kanskje i et annet land. Mor er tilbake med ansvar for barna, eventuelt med en søster av seg, nå kalt «med-mor». 

Vi må kunne snakke nøkternt om homofili

Vi snakket om naturen. På skolen lærte vi om et avvik, det var gjøken som la avkom i en annen fugls rede. Liksom surrogati nå kan bli populært.

Naturen forteller hva som er best, både for foreldre og barna deres.

Jeg har berørt temaet i min bok: Hva sier Koranen. En fortsettelse er på gang. Fint om homofili kan tas opp nøkternt uten gjengse påstander om «hat», slik det ofte påstås om de som tenker høyt. 

Referanser til naturen kan være greit, med all respekt.

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.