Foto: MOGA
Du er sjef over din egen kropp, enten du går toppløs, med burkini, med silikonpupper eller hengepupper, skriver Havva Ince i dette innlegget.
104Shares
Latest posts by Havva Ince (see all)

Svartsyke, sjalusi, heksejakt og jantelov – kall det hva du vil. Det er alt annet enn solidaritet, det dagens feminister holder på med. 

Kvinner som tråkker på andre kvinner

For bruker tiden sin på fillesaker i stedet for å peke på millioner av kvinner som mister sine liv, bare fordi de viser noen hårstrå eller kroppsdeler.

Jeg sier hver gang at jeg skal holde kjeft, men når jeg ser urett, kan jeg ikke holde munn. Jeg skjemmes over hvordan vi kvinner behandler hverandre og hvor mye negativ sosial kontroll vi utøver på hverandre. Jeg blir mer og mer overbevist om at kvinner er de verste for kvinner, og at kvinner står kampklare for å rakke og tråkke ned på andre kvinner. 

Kvinner møter dobbel straff

Så lenge noen baner veien, løper heiagjengen med steiner i hånda for å steine og straffe sine medsøstre som har stukket nesen fram. Gjør vi dette fordi vi egentlig ikke har det bra med oss selv, fordi vi sliter innvending og ikke er i kontakt med egne følelser? Er det derfor vi bruker tiden vår til å pirke på andre kvinners mangler fremfor å feie for vår egen dør?

Hvorfor er det nesten ingen menn som har uttalt seg om denne siden av saken? De ler sikkert av hvordan vi rakker ned på hverandre. Der har vi mye å lære fra mannfolka, altså. Det er ikke ofte du ser menn kjøre på med personangrep mot andre menn i sosiale medier. Menn henger ikke andre menn på galgen – men kvinner står i kø for å arrestere sine medsøstre og straffe dem. Kvinner blir slik både straffet av både sine medsøstre og av patriarkatet. 

Jenteloven

Hvor mange menn er blitt drept i Guds navn fordi de har ligget med en annen kvinne, eller steinet og drept fordi de har vist litt hud eller hår? Har ikke norske feminister bedre saker å ta seg av enn å kritisere de tre famøse Frogner-kvinnene fra skjønnhetsklinikken? Hva har disse tre stakkars kvinnene gjort for å fortjene alt dette? At en feilformulert setning skal oppta så stor plass i flere dager, mens andre kvinner i Iran og Afghanistan lever under undertrykkelse og slaveri er hårreisende. 

Jeg følte for første gang skam over å være kvinne da jeg så på alle mine medsøstre som var på heksejakt

Jeg følte for første gang skam over å være kvinne da jeg så på alle mine medsøstre som var på heksejakt. De kunne brukt den tiden på å poste og skrive om det som skjer i Iran og mange andre land. 

Jeg spør dere, hvordan kan dere være så forbaska sikre på at skjønnhetskorreksjon ikke er kvinnehelse? Finnes det beviser eller forskning som sementerer denne holdningen? Hvordan kan dere påstå at en kvinne ikke kan føle seg bedre psykisk eller fysisk etter å ha fikset underlivet etter flere fødsler, fjernet noen rynker i ansiktet eller fett på kroppen etter noen krevende år? 

Hvorfor kan ikke kvinner gjøre som de vil med kroppene sine? Hvorfor tror noen at vi vet det som er best for andre kvinner? Det er på tide at det formuleres en jentelov, og den kan lyde slik:

– Du kan få lov til å utvikle deg akkurat slik du mener er best for deg, min søster.

– Du kan ta mer plass i et samfunn der menn i større grad tør satse på egen virksomhet.

– Min søster, du er sjef over din egen kropp og ditt eget liv, og har friheten til å gå toppløs, med burkini, med silikonpupper eller hengepupper.

– Du kan endre verden min søster, verden trenger flere kvinner i posisjon for å være et bedre sted for kommende generasjoner.

Stå på min søster, jeg heier på deg!

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.