Markeringen foran Trafikanten i Oslo, til støtte for folket i Iran, har nå vart i 89 dager.
Foto: Privat
Regjeringen i Norge må hjelpe folket i Iran, skriver Mahla Norouzi i dette innlegget. 

Det iransk folket fortsetter kampen i gatene, for frihet og demokrati – fenomener vi i Norge tar som en selvfølge. Med den nå kjente «kvinne, liv, frihet»-bevegelsen kjemper iranere, både i Iran og i andre land, for å stoppe det diktatoriske regimet, og for at den iranske befolkningen, etter 43 års undertrykkelse, skal frigjøres. Bevegelsen oppsto i kjølvannet av at den 22-årige kvinnen Mahsa Amini døde i moralpolitiets varetekt etter feil bruk av den obligatoriske hijaben.

Norges regjering må hjelpe iranere

Mange norsk-iranere samler seg også for å markere de unge menneskelivene som ble tapt i Irans gater. Markeringen foran Trafikanten i Oslo, til støtte for folket i Iran, har nå vart i 89 dager. For demonstranter i Iran blir kontinuerlig dømt til døden og flere er blitt henrettet. 

Vi vil be alle norsk-iranere om å heve stemmen – vi er sterkere sammen. Gjennom den kontinuerlige markeringen blir det gitt informasjon til folket i Norge om de som blir henrettet og de som får dødsstraff. Og vi viser bildene av alle de uskyldige ofrene for volden begått av myndighetene i Iran. 

Bahai-folkegruppen, samt mennesker som engasjerer seg i politikk, blir også dømt. Vår markering er allikevel ikke en politisk markering. Vi samler oss for å fremme menneskehetens samhold, uten fokus på religiøs bakgrunn, etnisitet, kjønn, sosial status eller annet. Og vi gjør vårt beste for å være stemmene til den iranske befolkningen, både i Iran og Norge. 

Vi ber Norges regjering om å hjelpe våre familiemedlemmer i Iran.

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.