100.000 babyer dør årlig på grunn av krig og konflikt

Dagens konflikter varer lenger og utspiller seg i større grad i urbane strøk der sivilbefolkningen bor og oppholder seg, ifølge generalsekretær i Redd Barna Birgitte Lange
Foto: Redd Barna
Antallet barn som lever i konfliktsoner er det høyeste på 20 år. Det viser en ny rapport fra Redd Barna som lanseres på den globale sikkerhetskonferansen i München i dag.
0Shares

Det anslås at minst en halv million babyer har mistet livet i de ti mest konfliktrammede landene i verden mellom 2013 og 2017.

Det tilsvarer et gjennomsnitt på over 100.000 babyer i året, ifølge pressemeldingen som Redd Barna har sendt ut i forbindelse med lanseringen av rapporten “Stopp krig mot barn”.

Les rapporten (Redd Barna)

Rapporten lanseres i dag på den globale sikkerhetskonferansen i München i dag der statsminister Erna Solberg, utenriksminister Ine Eriksen Søreide og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen også deltar.

Rapporten utgis for andre gang, og inneholder en omfattende samling av data om barn som bor i konfliktrammede områder.

En av fem barn i verden bor i konfliktområder
– Nesten en av fem barn bor i konfliktområder og det er flere enn på noe tidspunkt de siste to tiårene. En av grunnene til det økte antallet barn som bor i konfliktområder, er at dagens konflikter varer lenger, og utspiller seg i større grad i urbane strøk der sivilbefolkningen bor og oppholder seg, sier generalsekretær i Redd Barna Birgitte Lange.

De ti landene der barn er hardest rammet av krig og konflikt er Afghanistan, Jemen, Sør-Sudan, Den sentralafrikanske republikk, den Demokratiske Republikken Kongo, Syria, Irak, Mali, Nigeria og Somalia.

Anbefalinger
Rapporten omfatter mer enn 20 anbefalinger for regjeringer og andre innflytelsesrike aktører for å sikre at barn er beskyttet i krig og konflikt.