Foto: Claudio Castello
Statsviter Kamil Azhar kommer med sterk kritikk av talsmannen for det ekstreme islamistnettverket Profetens Ummah. Ubaydullah Hussain.
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)

Azhar, som for tiden jobber i UDI, og tidligere har vært ansatt i Temporary International Presence in Hebron (TIPH) i de palestinske selvstyreområdene, kommer med til dels krasse uttalelser mot Hussain i kommentaren I dag er vi alle jøder, publisert 25. oktober på minervanett.no.

Han mener Hussain gjør feil ved å koble en menighet i Oslo, et trossamfunn, og et helt folkeslag til en okkupasjonsmakt. 

– Hindutemplet på Ammerud er ikke ansvarlige for Indias okkupasjon av Kashmir. Marokkanske kultursentre i Oslo ikke av Marokkos okkupasjon av Vest-Sahara, tyrkeren på hjørnet ikke av okkupasjonen av Nord-Kypros. På samme måte er ikke din gamle menighet skyld i skuddene på Malala Yousafzai.

Uislamsk og idiotisk

Statsviteren skriver videre at Hussains kommentarer og uttalelser ikke bare er urettferdige, uanstendige og uislamske, men så urimelige at det er umulig ikke å reagere.

– Bak dine ”insha’ allah”-er og ”fred være med ham” skinner ditt hatefulle og forskrudde sinn så tydelig frem at det i grunn er latterlig å ta deg alvorlig. Mens israelske jøder som Elik Elhanan, Reut Mor og Yonathan Shapira tar i mot elektrosjokk og fengselsstraff for slik å ha vist sin avsky mot okkupasjonen, står du på Birkelunden og ”verken avkrefter eller bekrefter” en trussel mot en gruppe mennesker i Oslo.

– Urettferdighet trenger idealister! Bloggere! Ja, som vi har sett de siste to årene – sågar revolusjoner! Det siste de trenger er idioter som deg!, skriver han i kraftige ordelag.

Vil du lese hele kommentaren? Klikk denne linken.