Et dukkehjem

Et dukkehjem er Ibsens mest spilte stykke. Bare i høst spilles det på fjorten teatret rundt om i verden. En av disse oppsetningene er Oslo Nye Teaters versjon som har premiere 29. august.

Til stede: Nina Ellen Ødegård (Nora), Dennis Storhøi (Doktor Rank), John
Bleiklie Devik (Torvald) og forestillingens regissør Svein Sturla Hungnes.

Oslo Nye Teater har for første gang tatt i bruk festsalen til naboen, og spiller Et dukkehjem i BUL-salen. På gulvet, med publikum på fire sider, utspiller Ibsens drama seg. Nina Ellen Ødegård som Nora leder an et ensemble preget av unge, men likevel erfarne skuespillere.

Svein Sturla Hungnes har regien, i en forestilling hvor publikum bokstavelig talt kommer karakterene tett inn på livet. Sjelden har man kunnet få et så direkte og nært møte med Nora og hennes vei til ny erkjennelse og selvforståelse. Tilværelsen som hustru, mor og muntert midtpunkt i familien og vennekretsen står på sviktende grunn.

Hennes handling for å redde mannens helse viser seg å være kontroversiell, ja til og med kriminell. Torvalds reaksjoner på det hun har gjort fører til en sjokkpreget oppvåkning som gjør at Nora foretar det dramatiske valget å forlate mann og barn.

Se pressemelding her:

http://www.oslonye.no/for_presse/pressemeldinger/18247.html  

Mer info:
[email protected]  

tlf. 22 34 86 18/ 41 64 63 51