Filmvisning: Gender Me

0Shares

Gender Me, som fikk stor oppmerksomhet da den kom ut i 2007, handler om hvordan muslimske homofile ser på islam, hva de er opptatt av og hvilke utfordringer de står overfor. Vi følger blant annet norskiranske mannen Mansour Saberi på en reise til Istanbul, hvor han møter menn med ulike tanker om hva det vil si å være homofil i islam.

“Det hadde vært lett å fortelle historier om blodig undertrykkelse og om alle grusomhetene homofile utsettes for i islams navn, men det ønsket jeg ikke. Jeg vil heller vise menneskenes livskraft, deres overlevelsesevne og humor.” (Nefise Özkal Lorentzen)

Namaa Alward, Kaltham A. Lie og Mansour Saberi, som alle er medvirkende i filmen, har laget et program spesielt for kvelden med sang og dans. Etter visningen vil det bli en diskusjon om filmen. Nazlie Pakirti vil stå for servering.

Kjetil Berges prosjekt under sitt atelieropphold ved W17 er å lære tyrkisk, motivert av hans samboerskap med en tyrkisk mann. Tittelen ALYANS betyr giftering på tyrkisk og har også en tydelig politisk klang. Berges utgangspunkt har vært å kontakte det tyrkisk-norske samfunnet i Oslo. Utvekslingene og interaksjonene han gjør for å lære seg tyrkisk leder og informerer prosjektet etterhvert som det utvikler seg. På atelieret inviterer han kunstnere og assosierte til å presentere arbeid eller skape prosesser over tema knytta til intimitet, utveksling og oversettelse. Han ser på oversettelsen som en prosess der vi aldri har helt kontroll over hvilket budskap som blir overført, hva som blir mistet og hva som blir funnet.

For mer informasjon kontakt Kjetil Berge på [email protected] eller W17 på [email protected]