Valg i Somaliland? Åpent møte og debatt 24. september

0Shares

Den fredelige utviklingen i området står i sterk kontrast til situasjonen i selve Somalia. Hva vil en utsettelse av valget bety for Somalilands framtid? Utviklingsfondet og Fellesrådet for Afrika inviterer til åpent møte 24. september:Somaliland er foreløpig ikke anerkjent som uavhengig stat av noe annet land. Den fredelige utviklingen og de demokratiske institusjonene har skapt et håp for mange om at landet kan bli uavhengig og fritt. 

Utviklingen den siste måneden før det planlagte valget  27. september (som nå er utsatt) har vært bekymringsfull. Men er et utsatt valg nok til å spore av den demokratiske utviklingen i Somaliland?

*Hvordan skal vi tolke utsettelsen av valget i Somaliland? *Hvordan ser framtiden for et uavhengig Somaliland ut? *Kan demokratiske valg bane veien for selvstendighet? *Hva skal til for at norske myndigheter skal anerkjenne Somaliland?

Tid: Torsdag 24 September, 16:30 – 18:30 Sted: Miljøhuset G9, Grensen 9, Oslo

I panel: Fatima Mader Ali, leder Somliland Women Solidarity Stig Jarlen Hansen, forsker med Afrikas horn som spesialfelt Christoffer Klyve, leder av utenlandsavdelingen i Utviklingsfondet Kjell Harald Dalen, Utenriksdepartementet 

Ordstyrer: Sigrun Johnstad, informasjonssjef i Fellesrådet for Afrika

Vi vil gjerne ha åpen debatt, og deltakere må gjerne forberede korte innlegg fra salen  (tre minutter hver).

Arrangører: Utviklingsfondet og Fellesrådet for Afrika

Seminaret er åpent for alle og vi ønsker spørsmål fra salen velkommen. Vi vil gjerne ha din påmelding for å sikre plass til alle, skriv til: [email protected]