Gjestebud med utenriksminister Jonas Gahr Støre

0Shares

Søndag 25. oktober kl 16.00 arrangeres Gjestebud hvor det gode fellesskapet i Drammen og vårt nærområde skal feires. Drammen er en av Norges mest spennende og dynamiske byer hvor hver femte innbygger har bakgrunn utenfor Norge. Det er mange ulike tros- og livvsynssamfunn, kulturforeninger og interessegrupper som gjør en stor innsats for sine medlemmer og for samfunnet generelt i Drammen og omegn. Vi ønsker å samle representanter fra disse gruppene til Gjestebud sammen med andre viktige samfunnsaktører.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre er hedersgjest på årets Gjestebud. Han har skrevet boken “Å gjøre en forskjell” og er vår fremste talsmann for et godt og fredelig samvær mellom alle som bor i Norge – og mellom mennesker i verden. Vi er stolte over hans store innsats for Norge og er veldig glade for at han kommer for å være sammen med oss på årets Gjestebud. Fylkesmann Kirsti Kolle Grøndahl og Drammens ordfører Tore Opdal Hansen kommer også. Internasjonale gjester (blant andre Suleman Nagdi MBE fra Leicester) deltar.

Den internasjonalt kjente artisten Noora Noor skal synge for oss og en ungdomsgruppe fra prosjektet Inn i rytmikken skal underholde med dans, sang og musikk.

Om lag 150 ledere og aktivister fra hele bredden av grupper og organisasjoner er invitert til å  delta i gjestebudet. Foreløpig er 50 påmeldte.

Vertskap for Gjestebud er en gruppe fra Buskerud innvandrerråd, Drammen og omegn tros- og livssynsforum, Drammen kommune og Den norske kirke i Drammen. (Bijan Gharakhani, Sukhvinder Singh Jhotti, Tahir Mahmood, Irina Greni, Stian Trogstad, Dag Kaspersen og Ivar Flaten.)

Et gjestebud er en fest hvor fellesskap og vennskap styrkes med et måltid og god samtale. Vi serverer et enkelt måltid rundt småbord slik at alle skal få mulighet til å bli kjent med noen nye mennesker. Noen av gjestene vil sitte i et panel som forsamlingen kan stille spørsmål til. (Jonas Gahr Støre, Kirsti Kolle Grøndahl, Tore Opdal Hansen, Bijan Gharakhani og flere) Vi ønsker at samtalen under måltidet kan føre til noen spørsmål eller kommentarer som kan rettes til forsamlingen og/eller panelet. 

Vi foreslår følgende tema til samtalen rundt bordet: Hva fører mennesker sammen? Hva er det som skaper avstand mellom mennesker? Hva kan vi gjøre med dette?
 
Kontaktperson
Ivar Flaten