Rasisme i Big Brother

0Shares

Kjente deltagere i årets «Celebrity Big Brother» i England er Dirk Benedict, som spilte Templeton Peck i A-Team, den populære tv-serien fra 80-tallet. Bollywood-stjernen Shilpa Shetty (31), Muhammad Abdul Aziz, bedre kjent som Jermaine Jackson, Michael Jacksons storbror og bandmedlem i Jackson Five, er også med i den engelske reality-serien.

Anklager om rasisme
Mange seere mener at Shetty er blitt mobbet systematisk av tre av de ni deltakerne, Jade Goody, Danielle Lloyd og Jo O’Meara. De har gjort narr av den indiske aksenten hennes, hennes matvaner og hennes indiske bakgrunn, medler NTB.

20 000 klager ble Channel 4 mottatt fra seere som reagerte på behandlingen av Shilpa Shetty (31). Det melder Bloomberg.com. Channel 4 sier at Shetty selv ikke har klaget til dem over rasisme. TV-kanalen innrømmer likevel at det finner sted en «kultur- og klassekollisjon» mellom den glamorøse stjernen og noen av de britiske deltakerne i programmet.

India tok saken opp med den britiske regjeringen som følge av en serie demonstrasjoner, mens statsminister Tony Blair måtte svare på spørsmål om saken i Parlamentet.

Stemt ut
Den 25 år gamle tidligere Big Brother-vinneren Jade Goody som fikk tabloidpressen, politikerne, programmets hovedsponsor, indiske demonstranter og det britiske publikum imot seg for sin bøllete opptreden, måtte forlate Big Brother-huset umiddelbart etter at hun tapte avstemningen mot Shetty.

Shetty er oppdratt i luksus i et overklassehjem i India der hun lever som en fetert superstjerne etter å ha medvirket i 35 Bollywood-filmer, mens Goody og andre av mobberne kommer fra lavere sosiale sjikt i Storbritannia.

Jade Goody sier hun ikke var klar over sin oppførsel før hun så seg selv på fjernsyn. I intervjuet sier Goody at hun er sjokkert og frastøtt over sin egen oppførsel, og at hun ikke har visst før nå at hun kan være truende og bøllete.

– Jeg hater meg selv akkurat nå, sier hun.