Populær etter scenestup

0Shares
Jon Arne Arnseth
Latest posts by Jon Arne Arnseth (see all)

I 2000 skapte Craig overskrifter da hun ble dratt opp på scenen under Quartfestivalen av Wyclef Jean. Snoop Dogg fattet også interesse for den norske musikeren på Quart i 2005, og han har brukt en av hennes låter på sin siste samleplate.
Mira Sherdin Craig (født 31. juli 1982 i Oslo) er en norsk-amerikansk popartist. Hennes far er fra Baton Rouge i Louisiana. Craig skriver alle låtene sine selv, og hun produserer og regisserer sine egne videoer. Sceneantrekkene er det også Craig selv som lager.

Da hun var 15 år, begynte hun å skrive egne låter. Som 17-åring var hun backingvokalist for Noora Noor.

Snoop Dogg fattet også interesse for den norske musikeren på Quart i 2005, og han har brukt en av hennes låter på sin siste samleplate. Hun er for øvrig mest kjent for a ha stagedivet fra scenen på Rockefeller på en konsert høsten 2005, hvor ingen tok henne i mot.

Hun stilte også opp på et barneprogram på TV omtrent naken, noe som utløste en telefonstorm fra forferdede foreldre.

I løpet av en kort periode har Mira Craig utviklet seg til å bli en av Norges mest suksessfulle artist. Etter to hit-singler, debuterte hun med albummet “Mira Mira” i januar 2006. Craig ble 21. januar 2006 tildelt Alarmprisen 2006 som årets nykommer.

Ble populær etter scenestup
Mira Craig overvurderte nok sitt eget publikum da hun i fjor desember varmet opp for The Fugees i Oslo Spektrum. For da Craig avsluttet konserten sin med et ekte scenestup var det ingen som tok i mot henne og hun landetrett i betonggulvet. Og i følge medier som var tilstedet var det en skamslått og veldig flau artist som blei frakta rett til legevakta etter den mislukkede stupingen. Men Mira fikk enorm medieoppmerksomhet i etterkant, og hun stilte opp uten å være flau.

Mira om musikk: – Jeg skriver noen ganger låten først. Enten melodi, tekst eller begge deler og så beat og noen ganger begynner jeg og de produsentene jeg jobber med på beats først. Bruker diktafon for å ta opp melodi og linjer til instrumenter og koringer og litt forskjellig utstyr i studio. Har ikke eget studio så det spørs litt hvor jeg jobber. Alt fra: MPC 3000 til Logic, Protools noen ganger og forskjellige synther. Gleder meg til å kjøpe utstyr en gang i fremtida!

Mira om Björk: – Jeg digger henne, hun har en helt egen stil og er aldri redd for å eksperimentere, f.eks har hun spillt inn en låt mens hun gikk på stranda om natten med en lang extention cord og hun har laget et album med bare stemmer og kor, hun er helt rå.

– Hvilket plagg kommer aldri inni ditt klesskap?
– Leggvarmere. Synes selv bena mine er for korte til at det ser bra ut.

– Er du loppis eller moteløve?
– Loppis! Jeg har en bag full av vintageklær og har altid gått på loppemarkeder siden jeg var liten.

– Hvor i verden sliter du kredittkortene dine mest?
– Når jeg reiser er det i USA og Trinidad jeg shopper mest. Det er så dyrt her hjemme, dessuten går alle i de samme klærne.

– Hvilken låt rumpeshaker du best etter?
– Dirty South Bounce, Dancehall.

– Hva er ditt beste stylingtips?
– Finn ut hva som passer deg og førsøk å utdype dette positivt. Velg det søm føles komfortabelt, fordi da stråler du mer enn om bruker noe ikke sitter perfekt.

Fakta
– Miras inspirasjonskilder er Outkast,
N.E.R.D., Aaliyah, Kelis, D’Angelo, Lauren Hill, Erica Badu

– Mira har en bror som
heter Marcus.

– Videoen til hiten “Boogeyman”
ble filmet i Trinidad.