KrFs hemmelige hjerte

Author Recent Posts Fra leserne Latest posts by Fra leserne (see all) Privatskoler, det nye Norge og kunnskapsministeren! - 16.04.2006 Julenissen kom ikke til Fatim - 15.04.2006 Afrikaneres møte med politiet er vanskelig - 07.04.2006 Nestlederen i KrF, Knut Arild Hareide, kan opplyse til avisen Vårt Land at hans parti ønsker lavere forbruk i Norge, […]

Nestlederen i KrF, Knut Arild Hareide, kan opplyse til avisen Vårt Land at hans parti ønsker lavere forbruk i Norge, og det av ytterst gode og verdimessige grunner: Hensynet til miljøet og verdens fattige. Dette står endog i KrFs program, og må følgelig være sant. “Regjeringen har ikke vekst som mål” bekjentgjør han videre – sikkert til Høyres måpende forbauselse – men innrømmer noe diskret at “det har vært en vekst de siste årene.”
Den enorme, private forbruksveksten under Bondevik 2, som betyr at Norge så å si daglig setter historiske rekorder innen alle former for luksusforbruk – hyttepalasser, store fritidsbåter, flyturer, med påfølgende vekst i CO2-utslipp – kan altså ikke ha noe å gjøre med regjeringens økonomiske politikk, inkludert store skattelettelser, særlig for de rike. Rekordveksten er nok bare en utilsiktet og uunngåelig bivirkning av KrFs hjertevarme kamp for lavere forbruk.